Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vandalové ve Vesci ničí parkoviště i zelené plochy. Kontaktujte policii, žádá správa svědky

Rekreační a sportovní areál Vesec je čím dál častěji pod útokem vandalů. Kromě parkoviště je poničená i zeleň. Správa areálu proto žádá případné svědky, aby takové jednání nahlásili nebo se obrátili na městskou policii. Návštěvníci by se mohli zranit.

„Každý týden několikrát musí správa Rekreačního a sportovního areálu Vesec řešit poškozený a znečištěný majetek v areálu. Bohužel, i dnes ráno správa areálu nalezla nemilé překvapení v podobě zničených ploch zeleně, znečištěných in-line tratí a komunikace ul. Dlouhá, poškození a znečištění parkovišť po driftování,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí radnice Jana Kodymová.

Vandalové jednak ničí majetek města a zároveň také ohrožují návštěvníky areálu, kteří se mohou zranit. „Po in-line tratích se nepohybují jen profesionální sportovci, ale i ti, co se teprve učí na bruslích, lyžích a v neposlední řadě pak rodiny s malými dětmi na odrážedlech. Vyházený štěrk z parkovišť po driftování může způsobit na in-line tratích fatální úraz a výmoly po driftování pak hrozí poškozením vozidel návštěvníků a uživatelů areálu,“ zdůraznila Kodymová.

Večerní driftování

V nočních hodinách pak na parkovišti kromě driftování výtržníci narušují noční klid obyvatel přilehlých domů a poškozují sloupy veřejného osvětlení či odpadkové koše.

Do udržování areálu k rekreaci i sportu ale i do oprav po vandalech vkládá město i správa nemalé úsilí a finance. V červenci město zaplatilo za jeden poškozený sloup, zničený koš a poničené obrubníky více než 50 tisíc korun. Pachatele odhalila kamera. Mnoho vandalů však spravedlnosti unikne, kamerový systém nezaznamená všechna místa. „A to je právě aktuální případ, ke kterému došlo pravděpodobně ve státní svátek 28. září 2022, kdy vandalové na čtyřkolkách v reflexních vestách, které spatřili návštěvníci areálu, devastovali plochy zeleně a znečistili in-line tratě,“ uvedla mluvčí.

Správa areálu spolupracuje s Městskou policií Liberec a prosí návštěvníky i místní obyvatele, aby v případě podobného jednání vandalů kontaktovali správu na telefonním čísle 485 243 877 nebo městkou policii prostřednictvím linky 156.


 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberec, vesec, sportovní, areál, rekreace, vandalové, krimi, policie, inline brusle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandalové ve Vesci ničí parkoviště i zelené plochy. Kontaktujte policii, žádá správa svědky  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.