Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Policisté kontrolovali během páteční noci bary a diskotéky v Liberci

Během páteční noci vyrazili policisté na kontrolu do libereckých tanečních klubů, barů a dalších podniků. Zkontrolovali čtyři stovky lidí, zaměřili se především na protiprávní jednání a také kontrolovali nelegální pobyt cizinců v ČR.

Na kontrolu provozoven v Liberci se vydali jak pořádkoví policisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, tak i příslušníci Městské policie Liberec. Nechyběli ani psovodi a policisté z Odboru cizinecké policie KŘP. V centru města zkontrolovali čtyři provozovny.

„Účelem kontrol bylo především předcházení a odhalování protiprávních jednání, kontroly legálnosti pobytu cizinců na území České republiky, ale také pátrání po osobách a věcech,“ informoval mluvčí KŘP LK Vojtěch Robovský.

Ze zhruba 400 zkontrolovaných osob se jednalo o padesát cizinců. „Na policejní služebny byly předvedeny tři osoby, další tři lidé byli zajištěni podle platných zákonných norem. Bohužel nezůstalo jen u domluvy a běžných kontrol dokladů totožnosti. Uloženy byly také finanční postihy, a to tři příkazy na místě ve výši 2 300 korun za přestupková jednání na úseku porušení zákona o návykových látkách,“ uvedl mluvčí.

V sedmi případech udělili policisté sankce v celkové hodnotě 4 000 korun za porušení zákona o pobytu cizinců na území ČR. Dále odhalili, že jedna mladistvá dívka byla pod vlivem alkoholu, tu předali zákonnému zástupci. „Z důvodu zajištění vnitřního pořádku a bezpečnosti osob v teritoriu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje jsou naplánovány další policejní akce obdobného charakteru,“ uzavřel Robovský.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberec, policie, zábava, klub, bar, alkohol, cizinci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté kontrolovali během páteční noci bary a diskotéky v Liberci  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.