Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Odsouzení z liberecké věznice pravidelně pomáhají s údržbou města. Čistí parky i černé skládky

Odsouzení z Vazební věznice Liberec se do údržby městské zeleně i úklidu zapojují již několik let. Čistí parky od náletových dřevin, drobné vodní toky nebo pomáhají s likvidací černých skládek.

Letos se do údržby města zapojilo několik desítek odsouzených. „Jednou z největších akcí je postupné čištění prostoru budovaného lesoparku ve Fibichově ulici. Zde proběhlo několik fází postupné revitalizace v podobě výřezu dřevin, nových výsadeb nebo vyhloubení nových tůní pro zadržování srážkové vody a vytváření vhodných biotopů pro obojživelníky,“ uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová. Během výkopových prací vyšlo na povrch velké množství odpadků a stavební sutě. Prostor se tak postupně vyčistil. „Zároveň se odstranily staré a nevyužívané stavby bývalých zahrádek a chatiček, které již řadu let nebyly využívané. S touto akcí se bude ještě pokračovat,“ doplnila Kodymová.

Odsouzení také pomohli s čištěním koryt menších potoků v Tiché ulici a u cyklostezky. Náletové dřeviny byly odstraněny stejně jako sediment, který bránil v průtoku. Výjimkou nebyly ani černé skládky a opuštěná tábořiště bezdomovců v lokalitě ulice U Letky i mezi cyklostezkou a ulicí U Mlékárny. „Vysbíraly se dva kontejnery odpadků. Vyčištění prostoru u cyklostezky navíc posloužilo jako první fáze úpravy celého místa, které vychází z participativního rozpočtu,“ dodala mluvčí.

V Burianově ulici brzy vyroste nové dětské hřiště i cestní sítě v lesoparku. „V Maršíkově ulici byla vysbírána nahromaděná stavební suť a plocha překryta novou zeminou,“ sdělila Kodymová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberec, skládka, úklid, parky, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tasmansky Czert

Mohli by místo toho odvážet raději popelnice. Město by ušetřilo a vyhli bychom se dalšímu citelnému zdražení. 500,-/rok pro 4člennou domácnost prostě NENÍ málo.

Pátek, 9. prosince 2022, 14:29Odpovědět

Odsouzení z liberecké věznice pravidelně pomáhají s údržbou města. Čistí parky i černé skládky  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.