Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič dodávky srazil v Liberci chodkyni a z místa ujel. Žena zraněním podlehla

Včera odpoledne došlo v Liberci v ulici Švermova ke střetu automobilu s chodkyní. Nezodpovědný řidič od nehody ujel. Žena dnes na následky zranění zemřela.

Krátce po třetí hodině odpolední obdrželi policisté prostřednictvím linky 158 informaci o vážné dopravní nehodě, při které došlo ke střetu automobilu s chodcem. „Řidič vozidla VW Transporter jel ulicí Švermova ve směru na Ostašov, kdy pravděpodobně nezvládl řízení a po projetí zatáčky se střetl pravým bokem svého vozidla s chodkyní, která se zřejmě pohybovala při pravém kraji komunikace,“ přiblížila okolnosti nehody mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Vlivem střetu byla žena odhozena na další auto zaparkované na chodníku. Po této události se řidič ale nezachoval, jak měl. Místo toho, aby ženě poskytl první pomoc, z místa ujel. „Operační důstojník okamžitě na základě zjištěných poznatků k vozidlu, které od nehody ujelo, předal informace všem hlídkám. Nezodpovědný řidič tak spravedlnosti neutekl, o něco později jej vypátrala jedna z policejních hlídek v části města Růžodol,“ informovala Šrýtrová.

Jak se ukázalo, muž nejenže srazil chodkyni, ale navíc neměl za volant vůbec usednout. Orientační dechová zkouška u něj totiž prokázala alkohol v míře 1,5 promile. A pozitivní byl i test na přítomnost drog. Policisté tak s mužem zamířili rovnou do policejní cely a vozidlo VW Transporter zajistili pro znalecké posouzení.

Sraženou chodkyni z místa transportovali záchranáři do krajské nemocnici, kde dnes bohužel následkům velmi vážných a četných zranění podlehla. „Okolnosti a přesná příčina této vážné dopravní nehody bude nyní předmětem dalšího šetření,“ doplnila mluvčí s tím, že policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů těžké ublížení na zdraví a neposkytnutí první pomoci.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, nehoda, chodec, úmrtí, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič dodávky srazil v Liberci chodkyni a z místa ujel. Žena zraněním podlehla  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.