Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rodiče vozili své děti do školy i po chodníku, doplatili na to také místní, v ulici nesmí nikdo parkovat

Současný trend dovézt své ratolesti až před vchodové dveře školy vedl v Turnově až k vykázání všech zaparkovaných aut v ulici u školy. Na chování neomalených řidičů, kteří neváhali jet i po chodníku, tak doplatili i lidé, kteří v okolí bydlí.

Chaos, vyhýbání se, uskakování a troubení, tak vypadalo každé ráno u Základní školy Žižkova, kam rodiče přiváželi své děti. V úzké ulici parkovali, jak je napadlo, a o to těžší bylo, když chtěli odjet. Dvě protijedoucí vozidla se často vůbec nemohla vyhnout.

Někteří otrlí řidiči tak neváhali jet i po chodníku, kde mezitím šly další děti mířící na výuku. „Videa od městských strážníků dokumentovala řidiče, kteří jezdili po chodnících a v jednom případě dokonce automobil najel do policisty,“ uvedl starosta města Tomáš Hocke.

Stížnosti se vršily, upozornění nepomohlo

Vedení města proto nechalo kraj chodníku olemovat betonovými bloky. Bohužel toto opatření ani upozornění v žákovských knížkách situaci nezlepšila. „Každé dítě dostalo do žákovské knížky informaci o ranní dopravě, bohužel ani tato zpráva situaci nijak nezměnila,“ komentovala mluvčí města Zdenka Štrauchová. Na stole Městského úřadu se vršily i stížnosti od zdejších obyvatel, kteří měli v ranní špičce problém vyjet z uličky od bývalého kina Bio Ráj.

 Jelikož se situace nelepšila, přistoupilo město po dohodě s policisty a strážníky k dalšímu kroku. Z ulice Žižkovská byla vykázána všechna zaparkovaná vozidla. O svá parkovací místa tak přišli nejen rodiče, ale i místní obyvatelé. „Za tuto situaci se obyvatelům omlouvám, kdyby tam nebyla škola, nikdy bychom k tomuto řešení nepřistoupili,“ řekl starosta.

Místní mají možnost využít nabídky radnice odkoupit pozemky ve vnitroblocích, kam by mohli umístit své vozy. Do budoucna chce město tuto lokalito ještě více odlehčit. „Rádi bychom tuto komunikaci rozšířili, doplnili ji o podélné parkovací pruhy a zároveň vybudovali jednosměrnou únikovou cestu mezi sportovními hřišti a kotelnou,“ nastínil Hocke a doplnil, že ještě tento rok by město rádo zadalo studii zaměřenou na tuto lokalitu.

Foto Město Turnov

Štítky Turnov, škola, ZŠ Žižkova, doprava, auta, parkování, chodník, Tomáš Hocke, Žižkov

Rodiče vozili své děti do školy i po chodníku, doplatili na to také místní, v ulici nesmí nikdo parkovat  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.