Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Lomnici se jednalo o dopravě. Přibýt by mělo jednosměrek i třicítek

Nárůst automobilů i celkové zvýšení dopravy se netýká pouze těch největších měst. Řešit tuto problematiku musí například i v Lomnici nad Popelkou, kde vedení jednalo s veřejností právě o dopravě v lokalitě pod stadionem.

Ta se nachází v pomyslných kleštích hlavní ulic 5. května a Jilemnická, vedoucí na Semily a Jilemnici. Problémy v oblasti parkování i průjezdnosti trápí město už delší dobu. Rozhodlo se proto jednat a přizvalo i širokou veřejnost. Jak se ukázalo, místní budoucnost a změny ve městě zajímají.

„Místní obyvatelé se všemi účastníky veřejného projednání zaplnili velkou zasedací místnost radnice,“ uvedl místostarosta Lomnice nad Popelkou Zdeněk Rajm. Společně došlo vedení města s místními k jednotné vizi, jak by se zdejší oblast mohla změnit. Jenže jestli to tak opravdu dopadne zatím není jisté. Záměr totiž musí posoudit i další strany, jako státní správa nebo policie.

Každopádně ve zmíněné lokalitě by místní i vedení města uvítalo zónu se sníženou rychlostí. Kromě „třicítky“ by měl platit i zákaz vjezdu nákladních automobilů s výjimkou dopravní obsluhy. „Zároveň by mělo dojít k vyznačení příčných čar před křižovatkami zvýrazňujících přednost zprava,“ informoval místostarosta na webu města.

Nedořešené zůstává zjednosměrnění některých ulic, například Želechovská, Sokolská nebo Dr. Chlumského. V rámci veřejného projednávání došlo i na téma zeleně. Na tu by Lomnice ráda získala dotaci, s kterou by mohla zrealizovat novou výsadbu. Díky veřejnému projednání se i k tomuto záměru mohli obyvatelé vyjádřit a město podle podnětů svůj návrh upraví.

Foto lomnicenadpopelkou.cz

Štítky Lomnice nad Popelkou, doprava, zeleň, radnice, Semily, Jilemnice

V Lomnici se jednalo o dopravě. Přibýt by mělo jednosměrek i třicítek  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.