Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Oprava mostu přes Jizeru v Turnově se zdrží. Musí se udělat diagnostický průzkum

Na silnici první třídy č. 35 právě probíhá oprava mostu přes Jizeru. Původně mělo být hotovo ještě v letošním roce. Kvůli diagnostickému průzkumu, bez kterého nemohou práce pokračovat, se ale rekonstrukce protáhne a skončí až příští rok na jaře.

Diagnostický průzkum začal na mostě minulý týden a potrvá šest týdnů. Dříve se udělat nemohl, protože pro jeho provedení bylo nutné provést odkrytí nosné konstrukce mostu. „Potřebu diagnostiky odhalila prohlídka provedená v loňském roce. Tehdy už byla kompletní projektová dokumentace opravy mostu,“ informovala mluvčí města Turnov Klára Preislerová.

Během průzkumu bohužel není možné provádět na mostě žádné další práce. Firma tak v té době sice bude pracovat na spodní části mostu, dojde ale k narušení harmonogramu, a tím pádem se celá rekonstrukce prodlouží až do příštího jara.

„Vzhledem k tomu, že by se rekonstrukce dostala do nevhodných klimatických podmínek, bude oprava levé poloviny mostu probíhat až na jaře příštího roku,“ dodala mluvčí. Během zimního období by ale měl být provoz na mostě bez omezení.

Foto Město Turnov

Štítky Turnov, most, rekonstrukce, průzkum, Jizera, oprava

Oprava mostu přes Jizeru v Turnově se zdrží. Musí se udělat diagnostický průzkum  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.