Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oprava Žižkovské ulice v Jilemnici se prodraží a navíc i protáhne

Probíhající rekonstrukce Žižkovy ulice se kvůli komplikacím prodraží. Cena by se měla zvýšit o přibližně dva miliony korun. Zároveň by se měly prodloužit stavební práce o 20 dní.

Během oprav silnice se přišlo třeba na to, že pod povrchem komunikace je nestabilní podloží. Nyní tak pravděpodobně dojde na výměnu jílovitého podloží za štěrkové. „Odborný posudek ještě prověří, zda je výměna podloží opravdu nutná,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Sviták.

Finální náklady i s navýšením by měly být 43 996 907 korun. Cena ale nevzrostla jen kvůli podloží, ale také kvůli chybě projektanta. „Ten totiž do rozpočtu nezahrnul osmnáct kanálových vpustí,“ komentoval mluvčí kraje Jan Mikulička. A k tomu se navíc přidalo i zjištění, že novou kanalizaci, která v ulici bude, nebude možné zasypat vytěženým jílovitým podlažím.

O financování revitalizace silnice se dělí město Jilemnice, které hradí rekonstrukci chodníků a vybudování podélných stání, a Liberecký kraj, který financuje samotnou opravu. V rámci rekonstrukce vzniknou nově i dva kruháče. A to u křižovatek ulic Žižkova a K Břízkám a druhá okružní křižovatka ulic Žižkova, Roztocká a Geologa Pošepného. „Opravy měly být hotovy do konce září, nakonec ale termín prodlužuje o dvacet dní, tedy do druhé poloviny října,“ komentoval Mikulička.

Foto Jan Homolka

Štítky doprava, silnice, Jilemnice, Žižkova ulice, Semilsko, rekonstrukce, Jan Sviták, Žižkov, Liberecký kraj

Oprava Žižkovské ulice v Jilemnici se prodraží a navíc i protáhne  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.