Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Od prosince bude průjezdná silnice mezi Turnovem a Ohrazenicemi

Velká rekonstrukce silnice druhé třídy č. 610 pokračuje. Za půl roku se práce mezi Turnovem a Svijany i v ulici Nádražní výrazně posunuly. Na zimu odsud zmizí stroje i pracovníci a znovu se sem vrátí na jaře. Od 1. prosince ale bude další úsek plně průjezdný.

Stavba za více než 200 milionů korun trvá od dubna. A skončit by měla až v příštím listopadu. Během zimy se ale práce přeruší. „Od začátku listopadu je průjezdný úsek o délce 600 metrů od hranic kraje ke kruháči ve Svijanech,“ komentoval mluvčí kraje Filip Trdla.

Dále řidiči již projedou úsekem o délce tři kilometry z Příšovic po křižovatku se silnicí III/27915 v obci Přepeře. A k tomu se 1. prosince přidá další část. „Konkrétně se jedná o úsek od ulice Fučíkova v Turnově do Ohrazenic ke křižovatce s dálnicí,“ upřesnil Trdla. Tento úsek je navíc upraven takzvaným tichým asfaltem.

Práce zatím pokračují i v nejkomplikovanějším místě celé stavby u železničního podjezdu. „Prolíná se tu totiž velké množství inženýrských sítí v malém prostoru,“ vysvětlil náměstek hejtmana Jan Sviták. Ukončení prací je nyní závislé na počasí. Během zimy bude místo provizorně zprovozněno.

Příští rok pak bude celá rekonstrukce pokračovat. S dopravním omezením by měli řidiči předběžně počítat od dubna, a to na trase od kruháče ve Svijanech po potraviny v Příšovicích. Zde by měly práce trvat do července.

A stavebním pracím se nevyhne ani silnice třetí třídy z Přepeří k železničnímu podjezdu v Turnově. Zde by měla rekonstrukce probíhat předběžně od května do listopadu. „A také se bude dokončovat rekonstrukce silnice III/2797 od mostu přes železnici a budoucí okružní křižovatku na Pyrámu po odbočku na D10 v Ohrazenicích,“ dodal mluvčí kraje.

Ohodnoť článek

Foto Město Turnov

Štítky Semilsko, Turnov, doprava, omezení, silnice, Ohrazenice, rekonstrukce, Svijany, Příšovice, Přepeře, Jan Sviták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od prosince bude průjezdná silnice mezi Turnovem a Ohrazenicemi  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.