Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nové a větší plátno i projektor. Semilské kino nabídne modernější zázemí

Od roku 2018 pracuje město Semily na projektu Jitřenka znovu svítí, v rámci kterého chce redigitalizovat městské kino.

Kino tak dostalo nové plátno i projektor. „Nový projektor s laserovým zdrojem světla zvládne širokou paletu barev a skvělý kontrast,“ sdělila Ondřej Šír, vedoucí kina. Nové stříbrné plátno je navíc větší a díky tomu ještě více vynikne 3D efekt.

Kino Jitřenka také disponuje novým serverem, který zajistil nastavení lepšího zvuku. Na projekt Jitřenka znovu svítí přispěl Státní fond kinematografie. Přestože novinky jsou v kině již několik měsíců, diváci si je budou moci naplno užít až nyní.

Koronavirovou dobu využilo vedení kina vylepšení zázemí. Proměnou prošla barva stěn v sále. „Byla upravena tak, aby neodrážela světlo a maximalizoval se 3D efekt,“ přiblížil Šír. Desky zároveň byly vypodloženy akustickou pěnou. Poprvé se kino otevře 1. června. Návštěvníci se také mohou těšit na novou podobu programu, který již nebude měsíční ale čtrnáctidenní. Navíc nyní semilské kino zvažuje provoz nejen letního kina ale také autokina.

Ohodnoť článek

Foto město Semily

Štítky kino, Jitřenka, Semily, kultura, plátno, Státní fond České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové a větší plátno i projektor. Semilské kino nabídne modernější zázemí  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.