Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V obci Hrubá Skála se střetl osobák s vlakem, řidič automobilu skončil s lehkým zraněním

, aktualizováno 17. července 2020, 19:08

Dnes odpoledne došlo ke střetu osobního automobilu a vlaku v obci Hrubá Skála, v části Borek.

O události informovali hasiči na Twitteru. Podle prvotních informací byla na místě zraněna jedna osoba. „ZZS si převzala do péče řidiče OA,“ uvedli hasiči na Twitteru.

Zranění potvrdila i mluvčí policie. „Mělo by se jednat o osobu s lehkým zraněním,“ potvrdila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Cestující podle hasičů vyvázli bez zranění. V době nehody cestovalo vlakem ve směru z Turnova na Hradec Králové celkem 8 osob. Na místě v době vyšetřování zasahovaly jednotky hasičů z Turnova a Liberce.

„Na místě jsme měli jednu zraněnou osobu,“ uvedl mluvčí ZZS LK Michael Georgiev. Naštěstí transport do nemocnice nebyl nutný. Osoba po ošetření zůstala na místě.

Podle webu Českých drah došlo ke střetu před 16. hodinou. V současné chvíli je na této trati zastaven provoz. Náhradní autobusová doprava nahrazuje vlaky mezi stanicemi Rovensko pod Troskami a Turnov. Náhradní autobusová doprava se týká vlaků Os 5512 a Os 5517.

Ze zveřejněných informací také vyplývá, že ke střetu došlo na železničním přejezdu mezi Motomuzeem a nádražím. „Řidič osobního automobilu značky Mini Cooper, který jel směrem od Troskovic při vjezdu na nechráněný železniční přejezd přehlédl osobní vlak,“ konstatovala Šrýtrová. Na přejezdu sice nejsou závory ani světelná signalizace, ale je zde značka STOP.

Vlak po střetu vlekl auto ještě několik metrů. Po dobu dalšího vyšetřování zůstala na místě policie a jednotka JPO HZS SŽ Liberec. Předběžná výše způsobené škody byla vyčíslena na 150 tisíc korun. U řidiče vlaku i osobního automobilu byla provedena dechová zkouška. „V obou případech byl výsledek negativní,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky vlak, nehoda, Hrubá Skála, Borek, Semilsko, úraz, automobil, Turnov, policie, Liberec, Twitter, Hradec Králové, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V obci Hrubá Skála se střetl osobák s vlakem, řidič automobilu skončil s lehkým zraněním  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.