Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Turnov spotřeboval na zimní údržbu už stovky tun soli a drti. Bude hledat další rezervu v rozpočtu

Letošní zima je pozitivní zejména pro milovníky zimních radovánek. Pro města ale již méně. Náklady na zimní údržbu totiž rapidně rostou.

Město Turnov udržuje na 80 kilometrů místních komunikací. Do letošní zimní údržby musela radnice investovat už více než 2,2 milionu korun. Tyto výdaje ale rozhodně nejsou konečné. „K této částce musíme ještě přičíst náklady za únor. Odhadujeme, že půjde zhruba o milion korun,“ informoval Libor Preisler za Technické služby Turnov.

Jen během měsíce ledna navíc Technické služby rozvezly přes 90 tun soli a bezmála 300 tun drti. „Přesto jsme evidovali mnoho telefonátů a proseb k posypání chodníků a komunikací,“ přiznal starosta Tomáš Hocke s tím, že úklid se řídí Plánem zimní údržby a není vždy možné vyhovět jednotlivým požadavkům.

Během úklidu je potřeba postupovat efektivně. Za volanty vozů údržby strávili turnovští silničáři víc než tisíc hodin. Při ručním úklidu pak odpracovali dalších 881 hodin. „Údržba je složitý proces. Pokud jezdí silničáři v hustém sněžení, kdy není vidět výsledek, je to špatně, stejně jako když vyjedou na mírnou námrazu,“ řekl Preisler. Vzhledem ke škrtům a nižším daňovým příjmům, které výrazně ovlivnila pandemie koronaviru, bude muset turnovská radnice hledat další rezervu.

Ohodnoť článek

Foto Klára Preislerová

Štítky Turnov, Semilsko, úklid, Tomáš Hocke, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov spotřeboval na zimní údržbu už stovky tun soli a drti. Bude hledat další rezervu v rozpočtu  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.