Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Partička v Turnově stříkala po lidech neznámou tekutinu. Podle policie to nebylo kvůli nezakrytí úst

Policisté se nyní zabývají případem z Turnova, ve kterém partička ve vínovém autě značky Subaru stříkala po lidech z okénka neznámou štiplavou látku. Útočníky odhalil kamerový systém.

O případu jako první informoval portál iDnes.cz, podle kterého se mladíci zaměřovali na osoby bez zakrytých dýchacích cest. A postřikem tak provinilce trestali. To ale policie odmítá. „Útočníci postříkali ženu s respirátorem a následně další tři osoby taktéž s nasazenou ochranou dýchacích cest, takže nic nepodporuje spekulaci autora citovaného novinového článku o tom, že jde o trestání lidí za porušení protiepidemických opatření,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

K jednomu z útoků postřikem došlo například v pondělí kolem půl osmé večer u Billy. „Podle oznamovatelky u ní zastavilo osobní auto, ze kterého se ozýval smích a hudba. Z ničeho nic po ní ze staženého okýnka začali stříkat neznámou štiplavou látku,“ komentovala Baláková. Naštěstí žena, která měla respirátor, neutrpěla žádné zranění. K újmě na zdraví nedošlo ani u další ženy, která se svými dětmi procházela ulicí Za Sokolovnou. Ta se na policii obrátila skrze e-mail, ve kterém tvrdě odsuzuje takové chování znuděných teenagerů.

Článek iDnes popisuje i napadení třiačtyřicetiletého řidiče sanitního vozu Tomáše Výrostka na parkovišti před zdravotnickou záchrannou službou v Turnově. Podle autorů mu měl kdosi z auta nadávat a následně ho postříkat. V tomto případě musel muž vyhledat pomoc, protože mu mládež nastříkala neznámou látku přímo do očí. I jeho jsme již vyslechli do protokolu a ani on neslyšel od pachatelů kromě nadávek slova o tom, že by útok nějak souvisel s rouškami, informovala mluvčí.

Řádící mládež ale asi zapomněla na kamerový systém. Právě skrz něj strážníci odhalili provozovatele auta. Policisté se tak nyní případem zabývají jako přestupkem proti občanskému soužití a zjišťují, kdo tvořil posádku vozidla.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, útok, Turnov, Subaru

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Partička v Turnově stříkala po lidech neznámou tekutinu. Podle policie to nebylo kvůli nezakrytí úst  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.