Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kauza domu na Vrchůře pokračuje. Krajský úřad stavbu zastavil

Proti výstavbě bytového domu v ulici Slunečná v Turnově se postavila řada obyvatel. Starosta města se nedávno za projekt omluvil. Kraj nyní zrušil stavební povolení vydané stavebním úřadem v Turnově. Úřad se tak musí projektem zabývat znovu.

Ke zrušení přistoupil Krajský úřad po přezkoumání rozhodnutí, kdy došel k závěru, že stavební povolení bylo uděleno nezákonně, protože zde chybí posouzení vlivu stavby na krajinný ráz a tedy i stanovisko odboru životního prostředí MÚ Turnov.

Proti výstavbě domu nedaleko turnovské hvězdárny se ohradili sousedé, kteří v lokalitě žijí. Podle nich je projekt v nesouladu s územním plánem, omezuje soukromí, narušuje výhled apod. Toto odvolání ale kraj zamítl. Zrušení stavebního povolení potvrdil i starosta Turnova Tomáš Hocke. „Nyní bude stavba pozastavena, až do doby vydání případného nového stavebního povolení, uvedl na webu města.

Turnovákům vadí stavba bytovky na Vrchhůře. Starosta se omlouvá

Velkou diskusi plnou emocí vyvolalo zveřejnění fotografií výstavby bytového domu ve Slunečné ulici na Vrchhůře v Turnově. Lidem vadí především předimenzovanost celé stavby, která podle mnoha z nich do okolí nezapadá. Na diskusi už zareagoval i...

Stavebním povolením se bude znovu zabývat stavební úřad v Turnově. Ten by měl rozhodnout nejpozději do 90 dní. Hocke zároveň uvedl, že město bude požadovat doplnění chybějícího nezávislého posouzení vlivu stavby na krajinný ráz. „Velmi mě mrzí, že si stavební úřad ani odbor životního prostředí nevšimli, že takto zásadní stanovisko chybí a vydali bez něj stavební povolení,“ komentoval Hocke.

Starosta zároveň zdůvodnil, že nechtěl do řízení vstupovat před tím, než se zjistí, co je špatně, jelikož to nepřísluší samosprávám ale státní správě. Čekal jsem na rozhodnutí, které přišlo a konkretizuje další kroky pro samosprávu, rada města nemůže jednat bezhlavě,doplnil ve svém vyjádření na webu.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Turnov

Štítky Turnov, Vrchůra, Slunečná, dům, stavební povolení, projekt, stavební úřad, Tomáš Hocke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kauza domu na Vrchůře pokračuje. Krajský úřad stavbu zastavil  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.