Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj vstupuje do jilemnické a semilské nemocnice. Odkoupí část akcií

Liberecký kraj vstoupí do Nemocnice Jilemnice a Nemocnice Semily a stane se jedním z akcionářů. Celkem získá z MMN 12,5 tisíc akcií, což odpovídá podílu ve výši 16,75 procent.

Ke koupi akcií dojde po dlouhých jednáních, která trvají od července 2019. „Výsledkem jednání je dohoda o prodeji akcií stávajícími akcionáři s tím, že cena akcií bude postupně splácena v dohodnutých splátkách po dobu osmi let,“ informoval radní Vladimír Richter. Akcie kraj odkoupí od majoritních vlastníků. Těmi jsou města Jilemnice a Semily.

Celkově za akcie kraj zaplatí 154 518 129,30 korun včetně 0,5 % úroku. „Dále bude ze strany Libereckého kraje uhrazen příplatek mimo základní kapitál společnosti v celkové výši 32,9 milionů korun,“ uvedla mluvčí kraje Andrea Fulková. Nákupem akcií chce kraj posílit svůj vliv na výkon zdravotnických služeb v rámci regionu.

V současné době největší podíl, celkem šedesát pět procent, z MMN vlastní město Jilemnice. Pětatřicet procent vlastní město Semily. Po vstupu kraje bude Jilemnice vlastnit podíl 45,11 procent a Semily 29,14 procent.

„Chceme se podílet na řízení struktury péče v jedné z páteřních nemocnic v kraji a vytvořit podmínky i pro její další rozvoj,“ komentoval Richter. Podle hejtmana Martina Půty je tento vstup dalším krokem směrem k majetkovému propojení nemocnic v kraji. „Naším cílem je spolupráce nemocnic ve prospěch pacientů, udržení rozsahu a kvality nemocniční péče v kraji,“ dodal Půta.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Semily

Štítky nemocnice, kraj, Jilemnice, Semily, akcie, Liberecký kraj, Masarykova městská nemocnice v Jilemnici, Vladimír Richter, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj vstupuje do jilemnické a semilské nemocnice. Odkoupí část akcií  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.