Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberecké divadlo zrekonstruuje jeviště. Dostalo na opravu peníze od kraje

V libereckém Divadle F. X. Šaldy pokračují postupné rekonstrukce, s nimiž se před časem začalo. Tentokrát přijde na řadu renovace jeviště, na kterou poskytne finance Liberecký kraj na základě vzájemné dohody s městem.

Krajští radní schválili příspěvek pro libereckou scénu ve výši 4,5 milionu korun. Peníze mají být využity na rekonstrukci jeviště Šaldova divadla a nákup nové harfy, dále částkou 1 470 tisíc korun kraj podpoří divadelní činnost. Při rekonstrukci získá jeviště novou dřevěnou podlahu včetně izolace, stejně jako nové jevištní vykrytí, což přinese lepší pracovní prostor pro herce. Celkové odhadované náklady na rekonstrukci jeviště činí 3,6 milionu korun. Cena nové harfy by měla být 900 tisíc korun.

„Díky krajské podpoře se již například podařilo vyměnit sedadla v hledišti Šaldova divadla na 2. a 3. balkoně, upravit venkovní vstupní prostor Malého divadla či pořídit projektor s objektivem, který v Divadle F. X. Šaldy slouží k projekcím během představení. V Naivním divadle zase dotace z kraje pomohla při zakoupení nového osvětlovacího digitálního pultu,“ vypočítala Květa Vinklátová (Starostové pro LK), náměstkyně hejtmana pro kulturu.

Kraj a město se zavázaly podpisem memoranda navzájem podílet na investičních i neinvestičních nákladech vybraných organizací. Liberecký kraj bude přispívá od roku 2022 po dobu deseti let na investice a opravy libereckému Divadlu F. X. Šaldy a Naivnímu divadlu Liberec částkou 5 milionů korun. Příspěvek na činnost divadel ze strany kraje tvoří 2 miliony. Liberec zase na oplátku pomáhá krajským subjektům. Na investice a opravy zoologické a botanické zahrady bude přispívat každoročně 25 milionů korun. Kromě toho podporuje také pravidelným příspěvkem činnost šesti městských poboček Krajské vědecké knihovny v Liberci, a to konkrétně 3,7 milionu korun.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Divadlo F. X. Šaldy

Štítky divadlo, rekonstrukce, Liberecký kraj, Divadlo F. X. Šaldy, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké divadlo zrekonstruuje jeviště. Dostalo na opravu peníze od kraje  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.