Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Uzavírka Husovy ulice v Liberci potrvá o týden déle, do konce srpna

Uzavírka frekventované Husovy ulice v horním centru Liberce potrvá o týden déle, do konce srpna. Důvodem je zpoždění stavebních prací v souvislosti s budováním inženýrských sítí pro nový pavilon urgentní medicíny krajské nemocnice.

Silnice ústící na Šaldovo náměstí je uzavřená od začátku července, podle původního plánu mělo omezení skončit tento týden. „Kvůli zpoždění stavebních prací potrvá uzavírka do 31. srpna," řekl mluvčí nemocnice Václav Řičář.

Stavba nového Centra urgentní medicíny (CUM) za 3,8 miliardy korun začala v dubnu, hotová by měla být za tři roky. Pro libereckou nemocnici jde o nejvýznamnější stavbu za posledních 40 let. Výrazně promění dolní část rozlehlého areálu v centru města, který je mezi ulicemi Husova, Jablonecká a Klášterní. V prostoru pod heliportem budou dvě nové budovy, parkovací dům pro 330 aut s energetickým centrem pro celý areál nemocnice a 120 metrů dlouhý šestipatrový nemocniční pavilon s operačními sály, laboratořemi i lůžkovou částí.

Šaldovo náměstí patří mezi nejvytíženější dopravní uzly ve stotisícovém Liberci, kam kromě Husovy ulice ústí i ulice 5. května, Sokolská, Jablonecká a Palachova. Denně komplikovanou křižovatkou projede v průměru 30.000 aut. Další omezení v tomto dopravním uzlu začne v sobotu, potrvá osm dnů a zasáhne veřejnou dopravu. Dopravní podnik opraví kolejiště v zastávce na Šaldově náměstí. Kvůli tomu nebudou na náměstí zastavovat autobusy a ani jezdit do půlnoci 3. září tramvaje na páteřní trati v úseku od Rybníčku do Lidových sadů. Po dobu výluky budou cestující na tramvajových linkách 2 a 3 v úseku od Rybníčku vozit autobusy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Blanka Freiwilligová

Štítky ČR, silnice, stavby, nemocnice, MHD, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírka Husovy ulice v Liberci potrvá o týden déle, do konce srpna  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.