Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Houbařku poštípaly v lese vosy, slanili pro ni horští záchranáři z vrtulníku

Dramatickou záchrannou akci ženy, která po bodnutí hmyzem dostala silnou alergickou reakci, mají za sebou členové horské služby společně se záchranáři. Pro ženu slaňovali z vrtulníku poblíž osady Jizerka.

Událost se odehrála v polovině týdne, když se připravovali horští záchranáři ke společnému cvičení s těmi leteckými. Ještě, než to spustili, přišla z dispečinku výzva k ostré akci. Poblíž osady Jizerka stoupla houbařka zřejmě na vosí nebo včelí hnízdo ukryté v pařezu a dostala vyšší počet hmyzího bodnutí.

Společně s lékařem z LZS náš záchranář slanil asi 100 metrů od řeky Jizery nedaleko osady Jizerka. Pacientku s alergickou reakcí po hmyzím bodnutí lékař LZS ošetřil, následně ji na nosítkách záchranáři přenesli k sanitce, protože z místa události nebylo možné ženu vyzvednout vrtulníkem. Sanitka pak převezla ženu k vrtulníku, který na záchranáře čekal na Jizerce a ten ji transportoval do liberecké nemocnice,“ popsal okolnosti zásahu náčelník Horské služby z Jizerek David Savický.

Hmyzí bodnutí může zůstat zcela bez odpovědi organismu, ale může také vyvolat menší nebo rozsáhlejší lokální reakci. V menším počtu případů i celkovou systémovou reakci organismu. Pokud se jedná o lokální reakci, stačí místo mnohdy pouze zchladit. Pokud se ovšem reakce stupňuje nebo není pouze lokální, je nutné ihned vyhledat lékařskou pomoc.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horská služba

Štítky záchrana, houbařka, alergická reakce, horská služba, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Houbařku poštípaly v lese vosy, slanili pro ni horští záchranáři z vrtulníku  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.