Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Horští záchranáři resuscitovali ženu. Zkolabovala v Jizerských horách po reakci na bodnutí hmyzem

S prudkou alergickou reakcí si poradili v pátek 13. října členové horské služby v Bedřichově. Resuscitovali šestačtyřicetiletou ženu, která měla silnou alergickou reakci na bodnutí hmyzem.

Výzva o spolupráci přišla horské službě krátce po 10 hodině dopoledne od Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. Požádali o pomoc v souvislosti s alergickou reakcí na bodnutí hmyzem u ženy na okraji Bedřichova.

Dvoučlenná hlídka vyrazila na zhruba 700 metrů vzdálené místo ze stanice Bedřichov. Na místě našla tříčlennou skupinu turistek, jedna z nich ležela na zemi v bezvědomí, do kterého upadla vinou alergické reakce po bodnutí hmyzem do oblasti hlavy.

Musíme pochválit kamarádky postižené ženy, které zachovaly chladnou hlavu. Ještě před naším příjezdem aplikovali kamarádce protialergickou látku pomocí injekčního předplněného pera. Žena ho měla u sebe, protože zřejmě věděla, že je na bodnutí hmyzem silně alergická. My jsme ji na místě položili do protišokové polohy a monitorovali jsme životní funkce. Po chvíli bylo nutné zahájit kardiopulmonální resuscitaci, která byla po relativně krátké chvíli úspěšná,“ popsal situaci na místě jeden ze zasahujících záchranářů.

Během velmi krátké chvíle na místo dorazili zdravotníci ZZS Libereckého kraje, kteří vyjížděli souběžně s Horskou službou. Ženu znovu vyšetřili, podali další medikaci a převezli do nemocnice v Jablonci nad Nisou.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horská služba

Štítky horská služba, záchrana, alergická reakce, Bedřichov, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horští záchranáři resuscitovali ženu. Zkolabovala v Jizerských horách po reakci na bodnutí hmyzem  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.