Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Opilá i zkouřená mládež v hospodách. Posvítila si na ně akce Adam

Dvacet čtyři opilých teenagerů, čtyři alkoholem zmožené děti mladší patnácti let a čtyři omámení marihuanou. Takový je výsledek akce Adam, kterou o podzimních prázdninách uspořádala Policie ČR e spolupráci s kolegy z cizinecké policie, strážníky, Českou obchodní inspekcí, hygienou, ale i se zástupci živnostenského úřadu a sociálně-právní ochrany dětí.

V rámci akce bylo prověřeno 30 podniků, nejčastěji barů, heren, restaurací či diskoték napříč Libereckým krajem. „Do akce se zapojilo 87 policistů a 40 pracovníků státní správy a samosprávy. Celkem zkontrolovali 273 osob. Kontroly byly zaměřeny zejména na místa, která jsou mládeží nejvíce navštěvována a je zde velká pravděpodobnost užívání alkoholu a dalších návykových látek,“ popsala mluvčí Policie ČR Libereckého kraje Klára Jeníčková.  

Výsledkem akce Adam bylo zjištění 32 přestupků, v pěti případech policisté zajistili u kontrolovaných marihuanu a jedna osoba byla omezena na osobní svobodě.

V rámci provedených kontrol policisté zjistili u 24 osob ve věku od 15 do 18 let a 4 osob mladších 15 let, požití alkoholických nápojů. Nejzávažnější případ byl zjištěn při kontrole na Semilsku, kde u mladistvého chlapce byla naměřena hodnota alkoholu v krvi 1,48 promile. Chlapec byl předán otci a případem se budeme nadále zabývat v součinnosti s orgánem sociálně právní ochrany dítěte,“ přiblížila Jeníčková.

K policistům se při kontrolách dvaceti provozoven připojili i hygienici.  „U pěti provozovatelů jsme zjistili nedostatky, za které jim budou uloženy pokuty. Například nebyla podle zákona provozovna označena kartičkou „Kouření zakázáno“, v jiné chybělo viditelně umístěné označení „Zákaz prodeje a alkoholických nápojů osobám mladším 18 let“ a v jednou případě neměl provozovatel umístěný u prodeje tabákových výrobků viditelně text zákazu prodeje tohoto zboží osobám mladím 18 let,“ přiblížila mluvčí Krajské hygienické stanice Libereckého kraje Zuzana Balašová.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky alkohol, drogy, kontroly, Policie ČR, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

A mafie vyrobila z denaturáku rum značky slepecká hůl. Jsou už pachatelé na svobodě ? Dnes říká falešný bendostudent falešných práv a škol prodavačů danuschetitulů že lajna Brno je specifické asi jako oni. Po tom co chladi natahali Proherní automaty a vytvořením gemblerů zničili stovky lidí a rodin, bakule si sebral byty postavené za peníze horníků mafiáni potřebují nadělat z lidí feťáky. To je kromě zbrojení, válčení, bombardování jejich oblíbený kšeft.

Pondělí, 6. listopadu 2023, 09:58Odpovědět

Tomáš Tománek

Zrovna reklama, která jde pod tímto článkem hovoří za své. Fotbalista Panenka tam chlastá rum. Alkoholismus u dětí je problém, myslel jsem, že dnešní doba je už jiná. Nechápu, jak je možné, že se někdo napije jen tak vlastně hořlaviny nebo látky, která má stejný vzorec jako rozpouštědlo nebo leštidlo na okna. Málo se ví třeba o působení alkoholu na tělo a myšlení, co to vlastně je. Proč po tom bolí hlava, to je asi nějaký nepotřebný orgán. Je to nerozum.

Sobota, 4. listopadu 2023, 09:24Odpovědět

Opilá i zkouřená mládež v hospodách. Posvítila si na ně akce Adam  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.