Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Česká pošta připravuje prodej uzavřené pobočky v libereckém Vesci

Česká pošta připravuje prodej první z uzavřených poboček ve stotisícovém Liberci. Za dům v části Vesec bude chtít v elektronické aukci nejméně 8,7 milionu korun, což odpovídá znaleckému posudku. Informace se objevila na webu České pošty.

V krajském městě uzavřela Česká pošta od 1. července polovinu z 12 poboček včetně druhé největší v OC Globus, kde ale byla pošta v pronájmu. Některé budovy České pošty má liberecký magistrát zájem odkoupit.

Máme na to usnesení zastupitelstva, že mám jednat o odkoupení. V Liberci se jedná o tři budovy - kromě pobočky ve Vesci je to ještě pobočka ve Švermově ulici na Františkově a potom u Vápenky," řekl primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj). Zájem má podle něj město také o budovu ve Vratislavicích nad Nisou, kde zatím pošta funguje. „Já jsem minulý týden jednal se zástupkyní České pošty, znovu jsem opakovat ten zájem, nebudeme mít ale žádnou přednost, budeme se muset utkat v aukci s jinými zájemci," dodal.

Rodinný dům v České ulici, v němž byla pošta ve Vesci, leží u hlavní silnice vedle základní školy, před ním je autobusová zastávka. Na pozemku o celkové výměře 524 metrů čtverečných je kromě domu i malá zahrada. Kromě dnes už prázdných prostor pošty jsou v domě dva pronajaté byty 1+1 a 3+1 v prvním patře. Budova je stará zhruba 125 let, je podsklepená a má půdu. Podle znalce je její stav zachovalý.

Účastnit se aukce je pro město vždycky problém, my musíme mít schválený nějaký limit, bez toho si stěží někdo troufne přihazovat, a bohužel se takové tajemství dlouho neudrží," řekl Zámečník. Maximální cenu navíc v Liberci musí schválit zastupitelstvo, jehož jednání je veřejné. „Tím jsme v aukcích znevýhodnění," dodal liberecký primátor.

Česká pošta od července kvůli úsporám zrušila v zemi téměř 300 poboček, zůstalo jich 2900, propustila zhruba 1500 lidí. Pošta argumentovala tím, že zájem o tradiční poštovní služby klesá, snížením počtu poboček i propuštěním části zaměstnanců chce zmírnit svou ztrátu. V Libereckém kraji skončilo na začátku prázdnin 13 poboček, nejvíc v krajském městě, kde jich pošta zavřela šest. O tři pošty přišla Česká Lípa, dvě skončily v Jablonci nad Nisou a po jedné zavřeli v Turnově a Rokytnici nad Jizerou.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky ČR, reality, správa, Česká pošta, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká pošta připravuje prodej uzavřené pobočky v libereckém Vesci  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.