Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Auto zmizelo pod led rybníku. Hasiči ho z vody vytáhli na navijáku

, aktualizováno 11. ledna 2024, 17:58

Auto, které se propadlo pod led Hradčanského rybníku v Ralsku, vyprostili dnes v podvečer hasiči za pomoci navijáku. Řidič s autem tam havaroval odpoledne, auto pak zmizelo pod led a uvízlo asi 12 metrů od břehu. Řidič stihl vůz včas opustit.

V době příjezdu hasičů stál řidič na břehu. Hasiči se nejprve okolí místa, kde bylo auto potopené, rozřezávat motorovými pilami. „Vozidlo se propadlo do rybníku přední částí a hasiči jej zajistili pomocí lana za tažné zařízení. Pomocí navijáku jej vyprošťují ven,“ popsal před pátou hodinou odpolední Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje na sociální síti X. Na místo přijeli kolegům pomoci hasiči Správy železnic s vyprošťovacím automobilem a dorazili také hasiči - potápěči z Prahy. T prověřili, že v autem pod hladinou nikdo další nezůstal.

U nehody byli také záchranáři. „Řidič, který se nacházel na místě, byl bez zranění. Kolegové setrvali na místě, pro případ, kdyby byl uvnitř vozu ještě někdo další,“ uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

Před 18. hodinou se podařilo auto hasičům vytáhnout pomocí navijáku vyprošťovacího automobilu drážních hasičů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky nehoda, led, hasiči, Ralsko, Českolipsko, Liberecký kraj

Auto zmizelo pod led rybníku. Hasiči ho z vody vytáhli na navijáku  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.