Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ráno plné nehod. V průběhu dvou hodin vyjeli hasiči pomáhat šestkrát

, aktualizováno 29. ledna 2024, 11:15

Rušné ráno mají za sebou hasiči, ale i mnozí řidiči. V průběhu dvou hodin totiž hasiči vyjížděli k šesti dopravním nehodám na různých místech kraje, mimo jiné k Bílém Kostelu, do Příšovic, Jenišovic nebo Cvikova. Jednou z příčin tolika kolizí mohlo být i počasí.

V rozmezí od 5.50 do 7.40 hodin vyjeli kolegové k šesti dopravním nehodám, což je v tak krátkém rozmezí poměrně vysoké číslo. Z toho tři nehody se staly na silnici I/35 mezi Libercem a Turnovem,“ popsala mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jaroslava Benešová.

Ve valné většině případů zajistili havarovaná auta a provedli protipožární opatření, při nehodě u Cvikova vyprostili jednu osobu z auta, které narazilo do stromu.

Na všech místech jsme zasahovali, naštěstí šlo ve všech případech o lehká zranění,“ doplnil k ranním nehodám mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

V dopoledních hodinách přibyly hasičům ještě další dva výjezdy kvůli pomoci u dopravních nehod. 

Už ráno silničáři varovali před tím, že na některých místech mohou vozovky namrzat. Na silnicích nižších tříd, zejména na Semilsku či směrem na Krkonoše může být vrstva uježděného sněhu či námraza, na ostatních místech jsou povrchy silnic většinou suché.

Teploty ráno klesaly pod bod mrazu, na Jizerce bylo naměřeno mínus 15 stupňů Celsia. Odpoledne mohou vystoupat až na plus sedm.    

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky nehody, počasí, doprava, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ráno plné nehod. V průběhu dvou hodin vyjeli hasiči pomáhat šestkrát  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.