Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Prázdninový týden přinese teplejší dny, přeháňky a zataženou oblohu

Jarní prázdniny návrat zimních teplot nepřinesou. Podle předpovědí meteorologů se budou průměrné denní teploty v Libereckém kraji pohybovat mezi 11 a 13 stupni Celsia, v rámci ČR vystoupají i na 16 stupňů Celsia. Chladnější zůstanou pouze rána.

Pondělí bude podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v Ústí nad Labem zatažené. Počasí u nás bude ovlivňovat tlaková níže nad Francií a po její přední straně k nám bude proudit teplý vzduch od jihu. Nízká oblačnost se má během dne rozpouštět. Ojediněle se mohou objevit mlhy. Ráno místy polojasno, zejména na severu, jinak během dne většinou oblačno. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 8 až 11 °Celsia, na horách na 3 až 6 °Celsia. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

V úterý bude počasí obdobné. „Tlaková níže bude postupovat z Francie nad západní Středomoří a po její přední straně k nám bude nadále proudit teplý vzduch od jihu," uvedla meteoroložka Lenka Došková.

Většinou bude v úterý zataženo, ráno ojediněle i nízkou oblačností. Ráno se místy objeví i mlhy, zejména na horách i mrznoucí. Později večer očekávejte místy déšť nebo přeháňky, zejména na horách. Nejvyšší denní teploty 6 až 9 °Celsia, v jihovýchodní části kraje až 11 °Celsia, na horách 4 až 7 °Celsia. Vát bude slabý severní až severovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Počasí od poloviny týdne u nás ovlivní brázda nízkého tlaku vzduchu, která bude postupovat ze západní do střední Evropy, kde se bude vyplňovat. Ve středu bude oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky, na severu srážky četnější. Nejnižší noční teploty budou 7 až 3 °Celsia. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °Celsia.

Ve čtvrtek zůstane oblačno až zataženo, na severu zpočátku místy déšť nebo přeháňky. Postupně budou přeháňky ubývat a bude polojasno. Nejnižší noční teploty vystoupají na 6 až 2 °Celsia. Nejvyšší denní teploty na 9 až 13 °Celsia. Foukat bude slabý, postupně mírný východní až jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Koncem týdne bude počasí v obdobném duchu, víkend bude teplotně ještě o trochu teplejší.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, týden, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdninový týden přinese teplejší dny, přeháňky a zataženou oblohu  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.