Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Dejte pozor na psy, v Jablonci se prý objevily otrávené nástrahy

Majitelé psů jsou v pohotovosti. Objevila se informace o tom, že na prostranství určeném pro venčení psů v Jablonci někdo rozhazuje otrávené návnady. Informaci vypustil do éteru majitel psa, který se měl návnadou přiotrávit. Policie, ani ochránci zvířat, zatím konkrétní informace nemají.

Máme důvodné podezření, že na plácku určeném k venčení psů, in - line okruh - podél Nisy, od konečné tramvaje, po proudu, až k prvnímu mostu u kamenictví Kopal. Je to dobře vybrané místo. Prosím sdílejte, informujte a hlavně pozor na psy,“ píše ve vzkazu pejskařům Jan Makovička, majitel postiženého psa. Popisuje i průběh otravy, která postihla jeho čtyřnohého kamaráda a především všechny žádá, aby byli opatrní, měli se na pozoru a nález něčeho podezřelého hned hlásili policii.

Policisté dosud o možném traviči žádnou informaci nemají. „Jablonecké obvodní oddělení žádný podobný případ dosud oznámený nemá,“ potvrdila Dagmar Sochorová, mluvčí jablonecké policie.

Žádné konkrétní indicie se zatím nedostaly ani k zástupcům Ligy na ochranu zvířat. „Také jsme četli informaci o tomto konkrétním případu pána, ale nic dalšího se k nám nedostalo. Návnada nebyla zajištěna a nic neříkali ani veterináři, s nimiž spolupracujeme,“ řekla Dagmar Kubištová z Ligy na ochranu zvířat a provozovatelka Útulku Dášenka v Lučanech nad Nisou. Situaci ale sledují.

Neznamená to, že by se majitelé psů neměli mít na pozoru. Naopak. Mohlo jít však o jednorázový případ a ne například o hromadné rozhazování návnad. Jakýkoli nález něčeho podezřelého by měli lidé neprodleně nahlásit policii nebo zástupcům Ligy.

Napsala redakce

Štítky pes, Jablonec, policie, Dagmar Burešová, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dejte pozor na psy, v Jablonci se prý objevily otrávené nástrahy  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.