Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Doprava

Liberec vytváří návrh řešení problému s parkováním pro dalších pět sídlišť

Liberec vytváří návrh řešení problému s parkováním pro dalších pět sídlišť. Zapojit se může i veřejnost přes takzvanou pocitovou mapu či vyplněním dotazníku, informovala mluvčí radnice Jana Kodymová.

Budoucí trasa vlaků mezi Libercem a Prahou doznala dalších úprav

Přípravy budoucí trasy železničního koridoru z Liberce směrem na Prahu pokračují. Nyní doznala trasa nových změn a bude proto provedena třetí aktualizaci Zásad územního rozvoje Libereckého kraje.

Střetů se zvěří opět přibývá. Důvodem je zejména migrace za potravou

S příchodem podzimu evidují policisté ve svých statistikách nárůst počtů střetu se zvěří. Nejčastěji dochází k těmto nehodám na Českolipsku.

Opravy u libereckého tunelu od příštího týdne omezí provoz na průtahu

Opravy v okolí libereckého tunelu od příštího týdne omezí dopravu na průtahu Libercem, na silnici I/35. Práce začnou 10. října a potrvají do poloviny prosince.

Parkovací dům u krajského úřadu je takřka hotový. Fungovat začne v lednu

Přibližně za dva měsíce bude dokončena stavba parkovacího domu vedle budovy Krajského úřadu v Liberci. První auta by tam měli řidiči začít parkovat na začátku nového roku. Stavba parkovacího domu, ve kterém vznikne 244 parkovacích míst, přijde na...

Parkování na městských parkovištích v Liberci bude stát dvakrát více než teď

Motoristé za parkování na městských parkovištích v Liberci zaplatí od ledna příštího roku dvakrát více než teď, za hodinu to bude až 80 korun. Ceny parkovného radnice zvýší po třech letech. Náměstek primátora Jiří Šolc (ANO) řekl, že hlavními...

V Liberci začne rekonstrukce Sokolské ulice, uzavřená bude od pondělí

V Liberci začne příští týden dlouho očekávaná rekonstrukce rušné Sokolské ulice, která ústí na Šaldově náměstí v horním centru města. Uzavřená bude od pondělí, s dokončením se počítá v polovině příštího roku. Po objízdných trasách budou muset...

Cena jízdného v MHD v Liberci nejspíš od příštího roku stoupne

Liberec nejspíš od příštího roku kvůli rostoucím nákladům zvýší ceny jízdného v MHD. Dražší budou jak jednorázové jízdenky, tak i předplatné kupony. Radní města zatím schválili záměr.

Na průtahu v Liberci už pokládají asfalt, na řidiče ale příští rok čeká rekonstrukce tunelu

Pro Liberečáky už to vypadá nadějně. Na rekonstruovaných mostech na průtahu městem stavební firma pokládá finální afsaltové vrstvy, zhruba za čtyři týdny už se zde projedou první auta. Celý průtah pak bude zprovozněn nejpozději 23. listopadu. Už...

Dopravní podnik v Liberci otestuje elektrobus. Pojede na většině linek

Po Liberci bude v následujících třech měsících na zkoušku jezdit elektrobus značky SOR. Vůz bude postupně testován na většině linek ve městě. Dopravní podnik tak chce nasbírat data o využití elektrobusu v libereckých podmínkách.

Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.