Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Doprava

Liberec má návrh trasy pro novou silnici u letiště, představí ji veřejnosti

Liberec má návrh trasy pro vybudování nové silnice okolo letiště. V budoucnu by měla zlepšit dopravní napojení průmyslové a obchodní zóny Sever i čtvrtí pod Ještědem a odvést část dopravy z frekventované Švermovy ulice. Odhadem si její výstavba...

U Globusu se chystá blesková oprava kruháče. Začne v pátek večer a skončí v neděli dopoledne

Na konci tohoto týdne se v Sousedské ulici u Globusu odehraje doslova blesková oprava. Během tří dnů bude zrenovovaný kruhový objezd. Práce začnou v pátek 27. října ve 20 hodin a dokončené budou nejpozději v neděli 29. října v 10 hodin.

Stavbu nového dopravního terminálu chce Jablonec nad Nisou zahájit v roce 2025

Stavbu nového dopravního terminálu v Kamenné ulici, který by měl propojit městskou a regionální autobusovou dopravu s železniční a v budoucnu i tramvajovou, chtějí v Jablonci nad Nisou zahájit v roce 2025. Pracuje se na projektové dokumentaci pro...

Nejméně úrazů při autonehodě utrpí děti ve Švédsku, nejde přitom o žádné tajemství

Záleží vám na tom, aby byly vaše děti na cestách co nejvíce v bezpečí? Pak byste se určitě měli inspirovat „švédským modelem“ převážení dětí proti směru jízdy. Před šedesáti lety se na tento způsob cestování zaměřil lékař Sven Bertil Aldman,...

Ve Cvikově havarovala tři auta. Nehoda zastavila dopravu na silnici z Liberce

Zranění dvou lidí si vyžádala dopravní nehoda ve Cvikově, ke které dnes ráno vyjížděli hasiči a záchranáři na silnici I/13. Srazila se zde tři osobní auta. Nehoda si vyžádala uzavírku vozovky.

Cyklistický závod ČT Author Cup zaplní Bedřichov, přinese omezení

Tradiční podzimní závod ČT Author Cup už tuto sobotu přivede do Jizerských hor stovky závodníků. V sobotu 14. října dojde kvůli závodu a příjezdu účastníků také k dočasným uzavírkám příjezdu do Bedřichova.

Ráno a odpoledne pojede mezi Libercem a Jabloncem víc autobusů

Od pondělí 16. října budou posíleny autobusové spoje číslo 141 jezdící mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Více autobusů vyjede zejména v ranní špičce a posílena bude linka i dalším spojem před čtvrtou hodinou odpolední.

Silničáři v noci na středu zprovozní opravené mosty na průtahu Libercem

V noci na středu 11. října budou znovu zprovozněny mosty na průtahu Libercem na silnici I/35, a to včetně stavby průpletového úseku v částečném profilu. Uzavřené zůstanou pouze levé jízdní pruhy, kde budou probíhat dokončovací práce.

Liberec vytváří návrh řešení problému s parkováním pro dalších pět sídlišť

Liberec vytváří návrh řešení problému s parkováním pro dalších pět sídlišť. Zapojit se může i veřejnost přes takzvanou pocitovou mapu či vyplněním dotazníku, informovala mluvčí radnice Jana Kodymová.

Budoucí trasa vlaků mezi Libercem a Prahou doznala dalších úprav

Přípravy budoucí trasy železničního koridoru z Liberce směrem na Prahu pokračují. Nyní doznala trasa nových změn a bude proto provedena třetí aktualizaci Zásad územního rozvoje Libereckého kraje.

Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.