Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Na přechody v Proseči si místní ještě počkají. Jejich stavba by způsobila kolaps dopravy

Obyvatelé Proseče se zatím nových přechodů pro chodce nedočkají. Podle vedení Jablonce nad Nisou není možné nové přechody v letošním roce vybudovat. Prosečská ulice je silnicí I. třídy a jednou z hlavních objízdných tras po dobu stavby přeložky I/14 Kunratice – Lukášov. Výstavba přechodů by způsobila dopravní kolaps a nadřízené orgány ji městu nepovolily.

Lidé z Proseče dlouhou dobu volají po obnovení a vybudování tří přechodů pro chodce na dnes velmi frekventované silnici mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Záměr ale dostal stopku kvůli rozhodnutí úřadů. „Chtěli jsme vyhovět požadavku obyvatel Proseče, jeden přechod na ulici Prosečská obnovit a dva vybudovat. Projekty máme hotové, před vyhlášením výběrových řízení jsme je konzultovali s nadřízenými orgány, které nám pro letošní rok vydaly zamítavé stanovisko,“ vysvětluje náměstek primátora pro rozvoj města Lukáš Pleticha.

Problémy v už dnes hustém provozu by mohl způsobit semafor, který by byl v místě stavby. „Z pohledu dopravní bezpečnosti je uzavírka řízená semaforem považovaná za částečnou uzavírku jednoho jízdního pruhu a na objízdné trase ji městu žádný z dotčených v současné době nepovolí. Silnice Prosečská I/14 je až do května 2018 objízdnou trasou pro budovanou spojnici z Kunratic do Jablonce,“ shrnula Zuzana Bencová z oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu s tím, že uzavírky by způsobily kolaps dopravy stejně, jak je tomu v sousedním Liberci.

Na přechody na křižovatkách ulice Prosečské s ulicemi Nad Školou, U Sokolovny a Na Palouku si tak místní ještě nějakou dobu počkají. „Omlouváme se proto Prosečským, že tuto stavební sezónu jejich požadavku nemůžeme vyhovět. S realizací všech tří přechodů však počítáme příští rok,“ uzavírá náměstek Lukáš Pleticha.

Foto město Jablonec nad Nisou

Štítky Proseč, přechod, doprava, uzavírka, Jablonec nad Nisou, Kunratice, Lukášov, Lukáš Pleticha, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na přechody v Proseči si místní ještě počkají. Jejich stavba by způsobila kolaps dopravy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.