Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Už jen pár dní. Od druhé poloviny června kamiony přes Frýdlantsko neprojedou

Zřejmě už 15. června by mohl skončit nadměrný provoz velkých kamionů Frýdlantskem. Alespoň to tak znovu slíbil starosta polského Zawidówa. Právě tudy totiž museli kamiony volit objízdnou trasu kvůli opravě mostu v Bogatyni. Ta se chýlí ke konci a přechod v Zawidówě se pro kamiony nad dvanáct tun opět uzavře.

Obyvatele mezi Krásnou Studánkou a Habarticemi kamiony trápí už od loňského května, kdy oprava mostu v Bogatyni začala.

„Řidiči kamionů kvůli opravě mostu a uzavření tamní silnice začali využívat objízdných tras a jednou z nich byla i trasa po silnici I/13 k hraničnímu přechodu Zawidów – Habartice,“ vysvětlila mluvčí frýdlantské radnice Martina Petrášková.

Jenže tento přechod do té doby pro velké kamiony nebyl určený, což se po zásahu polské strany změnilo. Dlouho pak nebylo jasné, zda po dokončení opravy Poláci zákaz kamionů opět obnoví.

„Neustále jsme se snažili zjistit, zda se po dokončení opravy mostu značka se zákazem na hraniční přechod Zawidów – Habartice vrátí. Nikdo na polské straně nám ale otázku nezodpověděl,“ řekl místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

A tak se vydal přímo do Polska, kde získal ujištění přímo od starosty Zawidowa Roberta Łężnyho. A ten v těchto dnech tuto informaci znovu potvrdil.

„Původní informace zněla, že práce na opravě mostu u Bogatynie skončí k poslednímu květnu a otevřen bude v průběhu června. Včera byla informace zpřesněna a zní, že slavnostní otevření mostu proběhne 14. června 2017,“ upřesnil Stodůlka.

O den později se pak znovu otevře silnice z Bogatynie do Hrádku. „V průběhu příštích dnů by se pak měla k hraničnímu přechodu Zawidów – Habartice vrátit ona značka, omezující průjezd vozidlům nad 12 tun. Věříme, že to bude co nejdříve,“ doplnil Jiří Stodůlka.

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, objížďka, kamion, doprava, oprava, silnice, Frýdlantsko, Habartice, hraniční přechod, Jiří Stodůlka, Zawidów, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Bogatynia, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už jen pár dní. Od druhé poloviny června kamiony přes Frýdlantsko neprojedou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.