Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Řidič dodávky se snažil prokličkovat mezi závorami, jednu utrhl. Údajně pospíchal

Až jeden rok za mřížemi teď hrozí čtyřiapadesátiletému řidiči dodávky, který začátkem června urazil závoru na železničním přejezdu mezi Brništěm a Luhovem. K události došlo 2. června kolem šesté hodiny ranní. Nezodpovědný řidič závoru urazil poté, co přes přejezd projel vlak. Podle svých slov spěchal.

„Podle výpovědi svědků tento řidič vjel se svojí dodávkou na přejezd poté, co přes něj sice už přejel vlak, ale obě závory byly ještě dole a červené signalizační a zvukové zařízení bylo stále v činnosti. Řidič dodávky byl netrpělivý a rozhodl se, že závory prokličkuje,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Řidič si ale počínal hodně neobratně. Při manévru zavadil zadní částí vozu o závoru, kterou ulomil, nechal ji v kolejišti a odjel.

„Na místě se ho snažil přimět k odpovědnosti jeden z řidičů osobních vozidel a vyzval ho k tomu, aby vyčkal do příjezdu policistů. Na to mu měl podezřelý odpovědět, že spěchá a ujel,“ dodala mluvčí. 

Když ho policisté později vypátrali, chvíli „mlžil“ a potom připustil, že závoru „mohl“ urazit, ale jedním dechem dodal, že to vůbec nezaregistroval.

„Policisté mu ovšem na základě zadokumentovaných svědeckých výpovědí a dalších poznatků z vyšetřování již ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení obecně prospěšného zařízení z nedbalosti, za které mu hrozí až jeden rok odnětí svobody,“ uzavřela Baláková.

Foto pixabay.com

Štítky Brniště, Luhov, vlak, závora, přejezd, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič dodávky se snažil prokličkovat mezi závorami, jednu utrhl. Údajně pospíchal  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.