Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prázdninový účet na silnicích v Libereckém kraji? Zemřelo šest lidí

Při dopravních nehodách na silnicích v Libereckém kraji zemřelo do dneška o letošních letních prázdninách šest lidí. Je to o jednoho méně než loni a stejně jako před dvěma lety. Vyplývá to z policejních statistik. Ve srovnání s loňským červencem a srpnem bude letos nejspíš také méně zraněných. Nižší jsou i škody, přestože nehod přibylo.

Tragické následky měly o letošních prázdninách v kraji zejména střety s pevnou překážkou, čtyři lidé zemřeli na následky zranění po nárazu do stromu a jeden do sloupu.

Většina smrtelných nehod se stala v červenci, v srpnu byla jediná. Stala se v noci na úterý 9. srpna u Jablonce nad Jizerou na Semilsku, kdy sedmdesátiletý řidič s osobním autem vyjel v zatáčce mimo silnici a narazil do dvou stromů. Vůz se poté převrátil na střechu.

K 30. srpnu policie o letních prázdninách řešila v Libereckém kraji 735 nehod. Loni za červenec a celý srpen jich bylo 721, těžce zraněno bylo před rokem 25 lidí a lehce dalších 269.

Letošní bilance k 30. srpnu je 14 těžce a 267 lehce zraněných. Nižší budou letos nejspíš i škody, které jsou k 30. srpnu bezmála za 30 milionů korun. Loni za celé letní prázdniny byly ještě o čtyři miliony korun vyšší.

Autoři | Foto Hasiči Frýdlant

Štítky nehody, úmrtí, Liberecký kraj, silnice, prázdniny, Jablonec nad Jizerou, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdninový účet na silnicích v Libereckém kraji? Zemřelo šest lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.