Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vichřice a popadané stromy. Začátek zimní údržby zkomplikovalo silničářům počasí

Náročný začátek zimní sezony mají za sebou silničáři. První sypač začal odklízet v neděli v odpoledních hodinách komunikace v okolí Harrachova a v průběhu pondělního rána vyjely další na několik míst do Jizerských hor a Krkonoš. Do terénu musely vyrazit sypače nejprve v průběhu nedělního odpoledne, kde silný vítr přinesl na území kraje citelné ochlazení.

„První sněhové srážky jsme zaznamenali v nejvyšších polohách Libereckého kraje v neděli krátce po poledni, ačkoliv jsme měli v pohotovosti několik posádek a meteorology avizované ochlazení se naplnilo, stačilo vyslat pouze jeden sypač,“ komentuje první letošní výjezd silničářů Petr Šén ze společnosti Silnice LK, která zajišťuje údržbu krajských silnic a vybraných silnic I. třídy na území Libereckého kraje.

Daleko více problémů silničářům nadělal silný vítr a intenzivní srážky. „Na Frýdlantsku jsme museli kvůli rozvodněné řece Smědé uzavřít komunikaci III/0353 u Černous a na mnoha místech kraje, zejména ve vyšších polohách, jsou uzavřené silnice kvůli popadaným stromům,“ dodal Petr Šén. Většina krajských komunikací by měla být během dnešního dne opět průjezdná se zvýšenou opatrností, přestože na mnoha místech ještě probíhají odklízecí práce.

V průběhu noci z neděle na pondělí se znatelně ochladilo a ve vyšších polohách trvale sněžilo. „Do terénu jsme vyslali dalších 7 sypačů, které zajistily průjezdnost krajských silnic v oblasti Jizerských hor, Příchovic, Harrachova, Horních Míseček a Benecka,“ doplňuje pondělní ranní výjezd Šén. Největší sněhová nadílka byla tradičně na komunikaci II/286 na Horní Mísečky.

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberec, Liberecký kraj, sníh, Silnice LK, Jizerské hory, Krkonoše, Harrachov, Silnice LK a.s., Horní Mísečky, Frýdlantsko, Smědá, Černousy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vichřice a popadané stromy. Začátek zimní údržby zkomplikovalo silničářům počasí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.