Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silnice v Libereckém kraji jsou namrzlé, jednu policie uzavřela

Silnice v Libereckém kraji byly ráno namrzlé, havarovalo na nich minimálně 20 aut. Nehody na kluzké vozovce se obešly bez zranění. Policie ale musela jeden úsek silnice I. třídy 14 v Liberci na téměř šest hodin uzavřít, a to mezi kruhovým objezdem Kunratická a sjezdem z rychlostní silnice 35. Silnici se podařilo plně zprůjezdnit před 11:30.

"Námraza tam byla tak silná, že se nedalo bezpečně projet," řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková. Silnice byla uzavřená i kvůli vyšetřování a odstraňování následků několika nehod, kdy auta narazila do svodidel.

V noci v části Libereckého kraje mrzlo a místy dopravu komplikovala i mlha. Na Jablonecku sypače jezdily už od středečních 21:00, úseky v dalších částech kraje cestáři ošetřovali od dnešních 3:00. "Namrzlé to bylo prakticky všude, nejvíce v uzavřených údolích. Projevil se inverzní část počasí," uvedl krajský dispečer zimní údržby Pavel Pospíšil.

Hodně nebezpečné bylo ráno klesání na Jeřmanickém kopci na silnici 35 ve směru z Liberce. "Na sjezdu na Jablonec tam havarovalo sedm aut. Silnice byla i tak se zvýšenou opatrností průjezdná, policisté pár kilometrů před tímto úsekem upozorňovali řidiče na tuto situaci," řekla mluvčí policie.

Dvě nehody se staly i na silnici D10 z Turnova na Mladou Boleslav, další auto ráno na namrzlé silnici narazilo do svodidel na silnici 65 u Rádla nedaleko Jablonce nad Nisou. Dvě vozidla havarovala na silnici 9 ve Svoru na Českolipsku. Nehody se staly i v Jablonci nad Nisou či některých silnicích nižších tříd na Semilsku.

Autoři | Foto Michal Kořínek

Štítky Liberec, Liberecký kraj, sníh, Silnice LK, nehoda, silnice, policie, Jablonec nad Nisou, Pavel Pospíšil, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v Libereckém kraji jsou namrzlé, jednu policie uzavřela  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.