Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Pátek 24. května 2024  |  Svátek má Jana
Bez reklam

Silnice v Libereckém kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností

Sněžení v Libereckém kraji v noci na dnešek ustalo, silnice jsou ale nadále sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Pozor by si měli dát motoristé i na mokrých vozovkách, mohou namrzat. Teploty byly ráno v kraji mezi minus jedním až minus pěti stupni Celsia.

Před možnou námrazou na vozovce varují cestáři i na silnici 35 z Liberce na Prahu. V úterý odpoledne a večer v kraji připadlo až pět centimetrů sněhu, vozovky silnic první třídy ale byly ráno po chemickém ošetření převážně mokré. Zbytky rozbředlého sněhu jsou jen na hlavních tazích na Jablonecku a Semilsku.

Ujetá nebo zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem je na silnicích nižších tříd v Jizerských horách, západní části Krkonoš a vyšších polohách Českolipska. V Krkonoších jsou místy vyjeté koleje. Zbytky rozbředlého sněhu jsou na některých silnicích druhé a třetí třídy ve středních polohách Semilska či Liberecka.

Přes den by mělo být podle předpovědi zataženo až oblačno, na horách může ještě ojedinělé slabě sněžit. Nejvyšší denní teploty budou mezi plus jedním a minus dvěma stupni Celsia, na horách budou denní maxima od minus tří do minus šesti stupňů.

Autoři

Štítky Liberec, Liberecký kraj, sníh, Silnice LK, silnice, okres Semily, Krkonoše, Praha, okres Jablonec nad Nisou, Jizerské hory, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v Libereckém kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.