Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vydatné sněžení zkomplikovalo dopravu, policie hlásí několik dopravních nehod

Dopravu v Libereckém kraji komplikuje od nočních hodin vydatné sněžení. Místy napadlo i patnáct centimetrů sněhu. Policie hlásila hodinu po úterním poledni hned několik uzavřených silnic pro nákladní dopravu a nehod. Silničáři radí, aby ten kdo nemusí, nevyjížděl.

Pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny je od rána uzavřená silnice 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska a také silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo z Mníšku na Raspenavu. Problémy jsou hlášeny také z Albrechtického kopce.

Silné sněžení trápí především řidiče kamionů. „Apelujeme na řidiče, aby s ohledem na aktuální počasí jezdili s velkou opatrností a přizpůsobili těmto podmínkám i svoji rychlost. Zejména v místech, kde již dopravu blokují kamiony, či dopravní nehody, prosíme řidiče o trpělivost a obezřetnost a také, aby dbali pokynů policistů, kteří na místě řídí dopravu,“ požádala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Dopravní nehody jsou hlášeny z celého kraje. Po poledni se střetla tři osobní auta v ulici Dr. Milady Horákové v Liberci. Vážná dopravní nehoda zastavila provoz na frekventované silnici první třídy v Rynolticích. "Jednalo o střet nákladního automobilu s dodávkou. V dodávce cestovaly dvě osoby, kdy spolujezdec se z vozidla dostal vlastními silami. Řidičovi byla nejprve poskytnuta první pomoc, následně proběhlo vyproštění pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a předání Zdravotnické záchranné službě," shrnula mluvčí hasičů Pavlína Bílková. Hlavní tah mezi Turnovem a Hodkovicemi nad Mohelkou zablokoval rovněž střet nákladního automobilu a dodávky. "V tomto případě nedošlo ke zranění účastníka nehody, i tak ale bylo nutné použít hydraulické vyprošťovací zařízení a řidiče ze zdemolované kabiny vyprostit," doplnila Bílková. Drobné nehody jsou hlášeny také z Frýdlantu, Českého Dubu, Turnova a dalších míst.

„Sněžit začalo po půlnoci na Jablonecku, od rána už padá sníh na celém území kraje. Někde jsou to tři centimetry, jinde deset. Problémy dělá hlavně silný vítr, který odklízení sněhu z komunikací komplikuje a na některých místech vytváří sněhové jazyky a bílou tmu,“ uzavřel Pavel Pospíšil z Krajské správy silnic Libereckého kraje.

Foto Marek Vávra

Štítky Liberec, Liberecký kraj, sníh, Silnice LK, silnice, policie, doprava, Polsko, Milada Horáková, Harrachov, Raspenava, Tanvald, Mníšek nad Hnilcom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vydatné sněžení zkomplikovalo dopravu, policie hlásí několik dopravních nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.