Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jablonec nad Nisou začne po zimě rekonstruovat silnice. Připraveno má 31 milionů korun

Hned jak to počasí dovolí, zahájí dělníci rekonstrukce a opravy silnic. Jen v Jablonci nad Nisou plánují investovat do oprav komunikací 14 milionů korun. Dalších 17 milionů budou stát rozsáhlejší opravy a rekonstrukce. Už nyní je naplánovaná velkoplošná oprava povrchu v ulici 9. května a rozsáhlejší oprava chodníku v ulici Na Roli.

Další opravy budou následovat podle povětrnostních podmínek. „Opravy výtluků a poškození budou stejně jako v uplynulých letech probíhat dle důležitosti komunikací, to znamená, že je třeba začít nejdříve na takzvaných páteřních komunikacích a postupně přecházet na komunikace nižší třídy,“ vysvětluje vedoucí oddělení správy komunikací Pavel Kozák.

Začátkem dubna by měla začít dlouho očekávaná oprava havarijního stavu lávky pod železniční tratí v ulici Na Můstku. Technici, kteří provádějí mostní prohlídky doporučili její uzavření v létě roku 2016. Mostek nad Lužickou Nisou je široký 2,5 metru a slouží pěším jako zkratka pod tratí. „Ačkoli lávka není velká, přípravy na její opravu byly poměrně komplikované z hlediska různých povolení a souladu termínů. Pod mostkem vedou inženýrské sítě a situaci také komplikuje fakt, že podchází trať,“ vysvětluje náměstek primátora Miloš Vele, proč si lidé na opravu mostku v ulici Na Můstku počkali. Náklady na opravu jsou vyčísleny na 850 tisíc korun.

Letos bude také dokončeno plánované propojení ulic Mládí a Palackého ve Mšeně, které se vloni nepodařilo zrealizovat kvůli komplikacím s inženýrskými sítěmi. Velkou stavební akcí, která ovlivní spodní centrum města je dlouho připravovaná rekonstrukce mostu v Lidické ulici za 10 milionů korun. „Před rekonstrukcí mostu bylo nutné získat souhlasy majitelů dotčených domů a také další povolení. Jsem rád, že se daří celý proces příprav postupně dokončit a letos můžeme most zrekonstruovat a tím dokončit revitalizaci Lidické ulice, započatou už před 5 lety,“ uzavřel Vele.

Foto Petr Vitvar

Štítky Jablonec nad Nisou, rekonstrukce, silnice, oprava, Pavel Kozák, Miloš Vele, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec nad Nisou začne po zimě rekonstruovat silnice. Připraveno má 31 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.