Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Ulice České mládeže se otevřela. Řidiči už projedou po tichém asfaltu a bez komplikací

Od začátku července se museli řidiči vyrovnat s částečnou uzavírkou ulice České mládeže, tedy hlavní spojky z průtahu do průmyslové zóny. Trvat měla až do 13. října, nakonec se ale otevírá o osm dní dříve, první řidiči na opravenou vozovku vjeli v 16 hodin.

„K předčasnému otevření silnice by nemohlo dojít bez spolupráce mezi Krajskou správou silnic Libereckého kraje, Dopravním inspektorátem Policie České republiky, dopravními podniky či odborem dopravy a stavebním úřadem libereckého magistrátu,“ řekl hejtman Martin Půta.

Rekonstrukce začala 1. července a stavební firma na její dokončení měla 105 dní. Otevřít se měla 13. října, nakonec to vyšlo už v pátek pátého. Jde o zásadní komunikaci, denně po ní projede 17 tisíc aut a velmi zatěžuje okolí. I z toho důvodu byl na povrch položen takzvaný tichý asfalt, který sníží hluk.

„Zejména díky velkému pracovnímu nasazení a dobrému počasí bude provoz obnoven s několikadenním předstihem,“ dodal Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Rekonstrukce silnice vyšla na 40,8 milionu korun.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky České mládeže, uzavírka, Liberec, doprava, silnice, Martin Půta, Policie České republiky, Liberecký kraj, Marek Pieter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulice České mládeže se otevřela. Řidiči už projedou po tichém asfaltu a bez komplikací  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.