Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dvě desítky nehod, řidič čtyřkolky v nemocnici. Dopravu zkomplikoval sníh

Policisté od dnešního rána řešili dvě desítky nehod. Důvodem je sněžení, které od rána komplikovalo dopravu, místy napadlo přes deset centimetrů nového sněhu. Nejvážnější nehoda se stala v Křižanech, kde boural řidič čtyřkolky.

Ten havaroval odpoledne. „Z místa nehody jej převezlo vozidlo Zdravotnické záchranné služby do českolipské nemocnice. Utrpěl zatím blíže nespecifikované zranění,” uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Sníh nebylo kam hrnout

Podle ní jsou v neděli odpoledne silnice v kraji s opatrností sjízdné. Uzavřena musela být kvůli sněhu silnice třetí třídy z Polubného na Jizerku v Jizerských horách. „Tam už sníh nebylo kam hrnout, sotva tam projelo jedno auto, museli jsme tam nasadit šípový pluh a frézu," doplnil Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která má údržbu komunikací na starosti.

Začíná docházet k pádu stromů pod váhou sněhu. „Nejvíce oznámení přijali policisté na Českolipsku, zejména na silnici I/9 v zatáčkách Dubá Bukovec. Na jejich odstraňování spolupracujeme s hasiči. Řidiči by měli tudy projíždět s větší obezřetností,” dodala mluvčí.

Kvůli silnému nárazovému větru nejezdila kabinová lanovka na Ještěd. Vítr tam v nárazech dosahoval až 90 kilometrů v hodině, přípustných je ale jen 58 kilometrů. Foukalo kolmo na lana a vítr kabiny rozhoupával, což je nebezpečné. „Vítr se má uklidňovat až k večeru," řekl přednosta lanovky Vladimír Štěpán.

Autoři | Foto Hasiči Mimoň a Dopravní info LK | Zdroj ČTK

Štítky nehody, doprava, sníh, počasí, silnice, Jizerské hory, Silnice LK a.s., havárie, okres Česká Lípa, čtyřkolka, Dubá, Bukovec

Dvě desítky nehod, řidič čtyřkolky v nemocnici. Dopravu zkomplikoval sníh  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.