Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

LETNÍ UZAVÍRKY: Dopravu v Libereckém kraji zkomplikují desítky oprav

Dopravu v Libereckém kraji zkomplikují přes léto desítky oprav komunikací. Zřejmě největší kolony čekají motoristy na hlavním tahu z Liberce na Turnov a také při průjezdu Turnovem směrem na Jičín, ale i na průtahu Libercem ve směru na Děčín. Pracuje se nejen na hlavních tazích, řada uzavírek čeká řidiče na krajských komunikacích, trpělivostí se musí obrnit i v krajském městě Liberci.

Na frekventované čtyřproudé silnici z Liberce na Turnov a Prahu se pracuje už od dubna na rekonstrukci mostu u Jeřmanic, doprava je tam svedena na polovinu vozovky. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) navíc opravuje povrch silnice. O prázdninách se stavbaři přesunou na druhou polovinu mostu, opravovat se budou i povrchy silnice v úseku mezi Rádelským Mlýnem a Hodkovicemi nad Mohelkou. „V prvním červencovém týdnu bude kvůli opravám uzavřen nájezd od Jablonce na Hodkovice a sjezd do Hodkovic," řekl vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp.

Most v Turnově až do konce srpna

Na průtahu v Turnově začaly práce na rekonstrukci mostu přes Jizeru. Most je kvůli opravě zúžený ze čtyř pruhů na dva, dopravu ve směru na Jičín svedli do protisměru. „Rekonstrukci poloviny 230 metrů dlouhého mostu a s tím spojenou uzavírku jsme zatím povolili do konce srpna," řekl Čáp. Omezení dopravy na mostě zhoršilo už tak komplikovanou dopravní situaci v Turnově. Od dubna je totiž rozkopaná i Nádražní ulice. Práce jsou součástí rekonstrukce krajské silnice druhé třídy 610 z Turnova až na hranici se Středočeským krajem. Stavba tam skončí až příští rok.

ČTĚTE TAKÉ: V pondělí zavřou Klostermannovu ulici

Komplikace ale podle Čápa čekají přes léto motoristy i v krajském městě. Nejenže se pracuje na opravách místních komunikací, omezený bude i průjezd městem. ŘSD potřebuje na průtahu zrekonstruovat opěrnou zeď směrem do areálu dopravního podniku. „Před libereckým tunelem bude proto doprava ve směru na Děčín svedena do levého pruhu," řekl Čáp. Hlavně ve špičkách se proto dá čekat, že se tam budou tvořit kolony, hned za tunelem je totiž jeden ze sjezdů do města. Omezení ale čekají řidiče také na silnici 14 mezi Jilemnicí a Rokytnicí nad Jizerou na Semilsku nebo kvůli napojení obchvatu Kravař na silnici 15 u Stvolínek na Českolipsku.

Zavře se silnice přes Oldřichov

S komplikacemi musí motoristé přes léto počítat i na krajských silnicích. Už na konci června by měla začít rekonstrukce silnice třetí třídy v Oldřichově v Hájích na Liberecku. Projekt za 166 milionů korun počítá nejen s obnovou zhruba tříkilometrového úseku silnice, kterou motoristé využívají k cestě do Raspenavy, Hejnic a Lázní Libverda. Obec Oldřichov plánuje i výstavbu chodníku. „Opravovat se bude i komunikace Cvikov - Lindava, tam si myslím, že vzhledem k tomu, o jak velký úsek se jedná, to bude určitě náročné. Také v Mříčné, kde to bude v kombinaci s rekonstrukcí můstků. Problematická bude i oprava silnice ze Sklenařic do Vysokého nad Jizerou," řekl náměstek hejtmana Jan Sviták (SLK).

Autoři | Foto vodnimlyny.cz

Štítky silnice, uzavírky, doprava, Liberecký kraj, průtah, dálnice, oprava, Turnov, Liberec, rekonstrukce, Děčín, Jičín, Ředitelství silnic a dálnic, Hodkovice nad Mohelkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LETNÍ UZAVÍRKY: Dopravu v Libereckém kraji zkomplikují desítky oprav  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.