Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V jednom autobuse více kočárků? Jde to, vzkazuje českolipská radnice

Na odboru dopravy českolipské radnice se sešlo hned několik dotazů týkající se přepravy kočárků nebo invalidních vozíků. Místní zajímalo, jestli do autobusu může více kočárků nebo vozíků najednou.

Město se s těmito dotazy občanů obrátilo na odborníky. „Obdrželi jsme stanovisko, že v jednu chvíli je možné přepravovat více kočárků najednou,“ sdělila mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová. O situaci a možnosti nástupu více kočárků nebo vozíků ale rozhoduje řidič.

„Ten musí do autobusu vždy přijmout alespoň jeden kočárek nebo invalidní vozík,“ vysvětlil místostarosta Jaroslav Turnhöfer. Když ale řidič autobusu usoudí, že je autobus je již plný, nebo se jedná o téměř vždy obsazený spoj, může další kočárek nebo vozík nepřijmout. Vše tak záleží na zhodnocení situace a aktuální obsazenosti.

Snad není nutné připomínat, že osoba nastupující s kočárkem by vždy měla kočárek umístit tak, aby co nejméně překážel ostatním cestujícím. „Kočárek by také měl být zajištěn proti pohybu a maminka by ho měla mít neustále pod dohledem,“ dodala Brožová.

Jak ale uvedla starostka Jitka Volfová, vedení města požádalo řidiče MHD, aby se snažili žádostem o převoz kočárků i vozíků vyhovět, a to zejména v okrajových částech města. „Věřím, že k sobě budou vstřícní řidiči i cestující. Slušné chování by mělo být pro všechny z nás základ,“ řekla Jitka Volfová.

Foto BusLine

Štítky autobus, doprava, kočárek, vozík, radnice, Jitka Volfová

V jednom autobuse více kočárků? Jde to, vzkazuje českolipská radnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.