Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kde se vzala díra na opravené Horákovce? Vznikla při asfaltování

Když se dnes na facebooku objevila fotografie z palubní kamery zachycující díru na úplně novém povrchu na Horákovce, diskuse na sebe nenechala dlouho čekat. K poškození došlo při rekonstrukci vozovky.

Je to trochu ironické. Při opravě silnice došlo k jejímu poničení. O to více, když se to přihodilo na silnici v ulici Dr. Milady Horákové, která díky zdánlivě nikdy nekončícím opravám leží Liberečákům dlouho v žaludku.

Autor snímku komentoval situaci slovy. Tak jsem koukal, že v novém povrchu na Horákovce už je výmol - to vydrželo dlouho. Je jasné, že následovala sprška kritických komentářů. Redakce se proto obrátila na liberecký magistrát s žádostí o vysvětlení.

Jak se ukázalo, díra v povrchu není pro radnici novinkou, už o ní dávno ví. „Při asfaltování vozovky došlo k propadu v místě šachty přípojky dešťové kanalizace. Vzhledem ke skutečnosti, že město neumožnilo zhotoviteli plnou uzavírku, tak při pokládání vrstev živičných směsí najel finišer (stroj) na šachtu a poškodil ji,“ sdělila mluvčí města Jana Kodymová.

Na opravu šachty by ale měla nastoupit už v pondělí speciální firma. Opravu zadává firma Strabag, zhotovitel. Město Liberec ještě finální dílo nepřevzalo,vysvětlila Kodymová. Celá rekonstrukce se vším všudy by měla být hotová příští pátek 15. listopadu.

Foto Město Liberec

Štítky Horákovka, silnice, rekonstrukce, Liberec, Dr. Milady Horákové, Facebook, oprava, Milada Horáková, Strabag

Kde se vzala díra na opravené Horákovce? Vznikla při asfaltování  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.