Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V České Lípě se budou měnit jízdní řády. Zlepší návaznost spojů

Přesně v polovině prosince dojde v rámci celostátních úprav jízdních řádů k některým změnám i u spojů městské autobusové dopravy v České Lípě.

 Nové jízdní řády již schválila rada města. I když se jedná o spíše drobnější změny, měly by odrážet podněty ze strany občanů, dopravce i dopravního klubu. „Věříme, že změny v jízdních řádech pomohou lidem při každodenním ježdění“ uvedl místostarosta Jaroslav Turnhöfer.

Cílem změn je dosáhnout co největší návaznosti jednotlivých spojů. „Zároveň se snažíme, aby linky navazovaly i na další vlakové a autobusové spoje,“ komentoval místostarosta. Nové jízdní řády si budou moci lidé koupit v Městském centru OPUSCARD nebo v autobusech MHD.

Ke změnám dojde například u linky č. 202 spoje č. 136, který bude nahrazen linkou č. 225 spojem č2 137. „Linka č. 225 nahradí linku č. 202 o víkendech a státních svátcích, kdy nahradí původní linku na trase z Hlavního nádraží s odjezdem ve 22:30 směrem na Sídliště Lada,“ uvedla mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová.

Změna linky č. 203 u spoje č. 21 by měla usnadnit cestování zejména školákům. Nově totiž bude odjíždět ze zastávky Sídliště Lada v 7:34 a bude tak alternativním spojením pro žáky ZŠ Antonína Sovy. „Dojezd autobusu bude v 7:45 na zastávku Železničářská a 7:47 na zastávku Antonína Sovy,“ řekla Brožová. Další přesné změny v řádech najdete na webu města Česká Lípa. 

Foto BusLine

Štítky Česká Lípa, autobus, doprava, jízdní řády, jízdní řád, Antonín Sova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V České Lípě se budou měnit jízdní řády. Zlepší návaznost spojů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.