Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kolem Souše už zase projedete. Dočasně se silnice ještě otevřela

Zatím byla silnice kolem Souše uzavřená pouhé dva dny. Díky oteplení se prozatím ještě znovu otevře. Sníh je podle informací pouze podél silnice.

Po dvou dnech je od dnešního odpoledne opět průjezdná silnice II/290 z Desné na Smědavu kolem přehrady Souš v Jizerských horách. Silničáři ji ve středu dopoledne dočasně uzavřeli kvůli sněžení, namrzlá byla ještě včera ráno. Nyní je holá a mokrá, řekl včera po 14:00 Pavel Pospíšil z krajské správy silnic.

„Je bez problémů sjízdná, teplota je kolem sedmi stupňů. Sníh je pouze podél silnice, leží tam asi pět centimetrů,“ dodal. Silnice druhé třídy 290 leží ve výšce 770 metrů nad mořem a je jednou z mála, které se v Libereckém kraji v zimě neudržují. Komunikace je v Chráněné krajinné oblasti Jizerské hory, navíc vede kolem nádrže, která slouží jako zdroj pitné vody pro Liberecko a Jablonecko.

V zimě je tam velké riziko havárie a znečištění vody, údržba silnice by navíc byla podle silničářů příliš náročná a drahá. Proto se na zimu vždy uzavírá. Letos o trvalé uzavírce ještě silničáři nerozhodli, ve středu ráno ji ale museli dočasně uzavřít kvůli sněžení a riziku znečištění nádrže. Havarovalo tam několik aut.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky doprava, Souš, silnice, Jizerské hory, Souš (Králický Sněžník), Pavel Pospíšil, Liberecký kraj, Desná, Smědava, CHKO Jizerské hory, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolem Souše už zase projedete. Dočasně se silnice ještě otevřela  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.