Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 25. května 2024  |  Svátek má Viola
Bez reklam

Moderní komfortní vlaky budou jezdit i mezi Libercem a Lomnicí a také mezi Tanvaldem a Železným Brodem

Na trati mezi Libercem a Lomnici nad Popelkou a také mezi Tanvaldem a Železným Brodem by měly začít v nejbližších letech jezdit moderní nízkopodlažní vlaky.

A novinky v podobě klimatizovaných vozů Siemens Desiro se dočkají cestující v Turnově a Semilech. V rámci nových smluv se také změní přístup průvodčích. „Ti kromě jízdenek poskytnou i veškeré informace o krajské integrované dopravě,“ uvedl mluvčí kraje Filip Trdla.

Ani tak ale cestující nepřijdou o informační místa IDOLu na důležitých místech. Zachován bude v těchto stanicích i prodej jízdenek a další služby. Na zmíněných tratích mezi Libercem a Lomnicí a Železným Brodem a Tanvaldem nově vyjedou vlaky společnosti ARRIVA.

Přestože původně kraj přednostně jednal s Českými drahami, nakonec se nedohodl. „České dráhy se zpožděním sice doručily nabídku, ta by ale znamenala asi třetinové zdražení, přestože ve kvalitě služeb by nedošlo k žádnému zlepšení,“ komentoval Jan Sviták. Kraj proto oslovil další dopravce.

Pro Liberecký kraj to ale poprvé, co na železnici bude jezdit více dopravců. Například vlaky Trilex společnosti Die Länderbahn GmbH jezdí v kraji už od roku 2010 a v minulých letech jezdily mezi Harrachovem a Sklářskou Porebou vlaky GW Train Regio. Přesto ale zůstávají České dráhy nejvýznamnějším dopravcem v kraji. Zajišťují totiž zhruba sedmdesát procent spojů.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky vlaky, doprava, Liberecký kraj, Liberec, Lomnice nad Popelkou, Tanvald, Železný Brod, České dráhy, Siemens, Arriva, Jan Sviták, Turnov, Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moderní komfortní vlaky budou jezdit i mezi Libercem a Lomnicí a také mezi Tanvaldem a Železným Brodem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.