Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kamiony se po zavedení mýta přesunují do obcí. Kraj jim to chce zakázat

Po zavedení mýtného na silnicích prvních tříd řeší kraj a policie problém. Řidiči kamionů se vyhýbají zpoplatněným úsekům a jezdí přes silnice nižších tříd přes centra některých obcí. To chce právě kraj s policisty změnit a objíždění jim zakázat.

O omezení rozhodují příslušné silniční správní úřady, obecní úřady obcí s rozšířenou působností a dopravní inspektoráty policie. „Nechceme, aby řidiči kamionů jezdících dlouhé trasy z a do sousedních zemí si zkracovali cestu přes centra obcí. Nyní Krajská správa silnic Libereckého kraje, která má projekt osazení značek na starosti, upraví po formální stránce svoji žádost na Krajské ředitelství policie Libereckého kraje a doplní ji o podklady,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Omezit tranzitní dopravu hodlá kraj na úsecích silnice II. třídy II/262 Česká Lípa – Zákupy a II/270 Jablonné v Podještědí – Mimoň a dále na Mnichovo Hradiště. 

Žádost o omezení průjezdu kamionů už Krajská správa silnic odeslala na dopravní inspektorát, některé náležitosti ale chyběly. Odeslat ji tak musí znovu. „Krajské ředitelství policie Libereckého kraje vydá k řádně předložené žádosti písemné stanovisko,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Krajskou žádost by pak policie měla projednat v polovině února, kdy se sejdou všechny dotčené strany. „Cílem schůzky bude projednání předložené žádosti a stanovení návrhu možného řešení zákazu vjezdu tranzitní nákladní dopravy na vyjmenované pozemní komunikace,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky kamiony, mýto, Liberecký kraj, policie, silnice, Martin Půta, Česká Lípa, Zákupy, Jablonné v Podještědí, Mimoň, Mnichovo Hradiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamiony se po zavedení mýta přesunují do obcí. Kraj jim to chce zakázat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.