Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opět se uzavře Liberecká ulice v Hrádku. Začne rekonstrukce kanalizace a vodovodu

Od pondělí bude po zimní přestávce opět uzavřen příjezd do Hrádku – Liberecká ulice. Pokračuje její rekonstrukce, která začala už na podzim a přes zimu měla přestávku. Stavbaři začnou řešit modernizaci vodovodu a kanalizace. Řidiči musí počítat s objížďkou, která částečně povede přes sídliště.

Práce začnou v šachtě na parkovišti proti bývalé pekárně a povedou směrem nahoru. Objízdné trasy budou vedené přes Zlatou Výšinu a spodní částí sídliště Liberecká. „Nákladní doprava bude směřována po vnějším obchvatu města, železniční přejezd bude zatím průjezdný,“ řekl starosta Hrádku Josef Horinka. Liberecká ulice se podle něj bude uzavírat nad křižovatkou u Max elektra a pod křižovatkou ulic Liberecká a Jílová a odbočkou do sídliště k samoobsluze.

Uzavírky a objížďky se budou poté měnit podle průběhu stavby. 

Rekonstrukce začala už na podzim rekonstrukcí plynovodu, nyní následují další sítě. „Jen obnova kanalizace a vodovodu, kterou financuje Severočeská vodárenská společnost, přijde podle odhadu na 32 milionů," řekl Horinka, který je v představenstvu společnosti.

Obnovu povrchu silnice zaplatí Liberecký kraj. „Připravujeme soutěž na dodavatele, předběžný odhad nákladů je kolem 17 milionů korun," řekl vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp. Práce na obnově komunikace by ale podle něj měly začít až po odchodu správců sítí na podzim příštího roku, hotovo má být až v roce 2021. Město chce podle něj připravit ve spolupráci s krajem také obnovu bezmála devět kilometrů dlouhé silnice třetí třídy z Hrádku do Rynotlic.

Podle Horinky by se měla Liberecká ulice do dvou let výrazně proměnit. Projekt počítá nejen s obnovou chodníků a veřejného osvětlení, podél komunikace by měla přibýt i vydlážděná parkovací stání. „Město také nově nechá do chodníku vysadit alej kvetoucích stromů," řekl starosta. Podíl města by se měl podle něj vejít do pěti milionů korun, vedle chodníků veřejné zeleně či osvětlení se radnice zavázala přispět i na dlážděné pruhy k parkování. „Připravujeme žádost o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury," dodal Horinka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Josef Horinka

Štítky hrádek, doprava, liberecká, uzavírka, kanalizace, rekonstrukce, sídliště, Josef Horinka, Liberecký kraj, Severočeská vodárenská společnost, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opět se uzavře Liberecká ulice v Hrádku. Začne rekonstrukce kanalizace a vodovodu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.