Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Tramvaje T2 se vrací do provozu. Jezdit už nebudou v Liberci, ale v Praze

Do roku 2018 jste je mohli vidět v libereckém provozu, pak se legendární tramvaje T2 z kolejí vytratily. Nyní prošly rekonstrukcí do podoby, ve které tento typ tramvají Liberečáci mohli vídat naposledy v osmdesátých letech. V Liberci už ale jezdit nebudou, přestěhovaly se do Prahy.

Do pražské dopravy se tramvaje vrací po 56 letech. „Dokonalý liberecký vzhled obdržel mladší z vozů, když při fotografování v rámci zkušebních jízd dostal na chvíli i městský znak a evidenční číslo 19. Starší pak svým polepem s číslem 6013 prezentoval své původní působiště – Ostravu,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

V Praze budou tramvaje jezdit na nostalgické lince 23. „Dostaly nová evidenční čísla 6003 a 6004. Navazují tak na prototyp s číslem 6002, který je exponátem tamního podnikového muzea,“ dodala mluvčí.

Právě pražský dopravní podnik tramvaje v roce 2018 koupil a poté zrenovoval. Vyrobeny byly v podniku Tatra Smíchov pro Ostravu, odkud je v roce 1996 koupil právě Liberec. Pod Ještědem pak jezdily dalších 22 let.

„Liberecký vůz č. 18 byl v provozu s cestujícími od ledna 1959 do listopadu 2018, tedy téměř 60 let, což je zatím nepřekonaný rekord v celé historii tramvají Tatra,“ upřesnila Poršová.

Tramvaje s cestujícími vyjedou poprvé o víkendu 7. a 8. března.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Boveraclub

Štítky tramvaje, tramvaje t2, Liberec, doprava, Praha, Ostrava, Tatra Trucks, Smíchov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Tramvaje T2 se vrací do provozu. Jezdit už nebudou v Liberci, ale v Praze  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.