Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nové opatření výrazně omezí vlakovou a autobusovou dopravu

Nová opatření vlády týkající se zákazu cestování do zahraničí a naopak zákaz vstupu cizinců na české území (S výjimkou těch, kteří zde mají přechodný nebo trvalý pobyt) se citelně promítnou i na veřejné dopravě.

Krizová opatření týkající se mezinárodní dopravy zastaví od páteční půlnoci osobní, autobusovou i vlakovou dopravu za hranice státu. Linky tak budou zachovány ale pouze na území regionu. Zároveň budou nadále platit prázdninové jízdní řády.

Pomyslnou výjimkou je trasa z Liberce do Varnsdorfu. „Železniční spojení bude zachováno dle výlukového řádu. Provoz tedy bude zachován, ale bude zakázán nástup a výstup cestujících ve stanici Zittau a dalších zastávkách a stanicích na území Německa,“ řekla Andrea Fulková za Liberecký kraj.

U vlakové linky z Liberce do Szklarske Poreby bude provoz zajištěn pouze mezi Libercem a Harrachovem. Podobně na tom jsou i další linky. „Provoz na autobusové trase Liberec-Bogatynia bude zajištěn jen do Kunratic a trasa Liberec-Frýdlant-Zgorzelec bude obsluhována jen po Habartice,“ informoval z IDOL Jan Maxa. Lidé, co vyjedou linkou z Liberce do Sieniawka, tak skončí v Hrádku nad Nisou na autobusáku.

V případě jakýchkoliv dotazů se mají lidé obrátit na Centrální dispečink IDOLu na čísle  704 702 000. „Ten je v provozu každý den včetně víkendů vždy od čtvrté hodiny ranní do půlnoci,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Jan Sviták. Dále mohou lidé své dotazy směřovat na e-mail dispecink@korid.cz.

O půlnoci také budou fyzicky uzavřeny průjezdy na státní hranici s Německem. „Konkrétně na silničních hraničních přechodech na silnici II. třídy v Jablonném v Podještědí – Petrovicích a na silnici III. třídy v obci Krompach,“ dodal Sviták

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky vlak, autobus, doprava, koronavirus, opatření, ČR, Liberec, Německo, Jan Sviták, Varnsdorf, Žitava, Liberecký kraj, Harrachov, Kunratice, Habartice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové opatření výrazně omezí vlakovou a autobusovou dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.