Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Úplných uzavírek bude letos v Liberci kolem deseti. Město investuje do oprav čtyřicet milionů

Liberec letos do oprav silnic spojených s výměnou inženýrských sítí dá zhruba 40 milionů korun. Už nyní začaly práce na několika místech, úplných uzavírek by letos podle náměstka primátora Jiřího Šolce (SLK) mělo po městě být do deseti. Mezi hlavní akce, které nejvíce ovlivní dopravu, patří práce v ulicích Klášterní, Františkovská a Anenská. Zajímavé archeologické nálezy přinesou možná výkopové práce na náměstí u radnice.

Oprava Klášterní ulice v horním centru začala už tento týden, silnice je pro řidiči neprůjezdná. Přes léto zasáhne stavba částečně i Jabloneckou ulici, která patří mezi nejfrekventovanější ve městě. „To bude hodně bolestivé," uvedl Šolc. Doprava by v Jablonecké ulici měla být omezená letos od června do září. Postupně se bude v Klášterní a Jablonecké ulici opravovat vodovod, kanalizace, plynovod a dělat nová plynová přípojka pro nemocnici. Podle Šolce počítají i s opravou chodníků a veřejného osvětlení.

Po městě se pracuje nyní na dalších zhruba pěti místech. Jednosměrná je například Jungmannova ulice u budovy soudu a zcela uzavřená je Zahradní ulice v Růžodole, kde začala rekonstrukce vodovodu a kanalizace. I tam stavebníci vymění plynovod a nový povrch získají silnice a chodníky. Práce v Zahradní ulici potrvají do začátku července.

Ve Františkovské, Anenské a Vaňurově ulici se budou inženýrské sítě opravovat od května. Nové povrchy chodníků a silnic by měly být podle náměstka položeny do října letošního roku. Zajímavé nálezy z historie by podle Šolce mohla přinést oprava plynovodu a vodovodu v okolí kašny na náměstí u radnice. Podle něj je možné, že tam najdou i skleněný vodovod. Na náměstí se bude pracovat od konce června do konce září.

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky silnice, Liberec, uzavírky, doprava, oprava, Jiří Šolc, Starostové pro Liberecký kraj, chodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úplných uzavírek bude letos v Liberci kolem deseti. Město investuje do oprav čtyřicet milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.