Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Libereckém kraji byl v neděli celý den bez nehod, policisté to nepamatují

Policisté v neděli v Libereckém kraji neřešili ani jednu dopravní nehodu. Podle krajské mluvčí policie Dagmar Sochorové se něco takového stalo poprvé, minimálně v tomto tisíciletí.

„Ani velitel naší dopravní policie nepamatuje, že by byl den, kdy by nám v kraji nebyla oznámena ani jedna dopravní nehoda," uvedla Sochorová. „Samozřejmě nelze vyloučit, že se nějaká drobnější stala a řidiči ji řešili přes euroformulář," dodala.

Menší počet dopravních nehod v posledních dnech souvisí i s omezeními, která platí v rámci zamezení šíření nového koronaviru. Provoz na silnicích je po zavedení nouzového stavu od 12. března výrazně slabší. „Nehod není méně jen u nás, je to celorepublikový trend," uvedla Sochorová. V neděli byl den bez nehod podle statistik policie i v Karlovarském kraji, ve čtyřech dalších krajích policisté řešili po jedné nehodě.

Úbytek dopravních nehod je patrný i podle denních statistik, které policie zveřejňuje na svém webu. První kompletní březnový týden se v Libereckém kraji stalo 74 nehod, v uplynulém týdnu jich policie řešila 46.

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky nehoda, zdraví, koronavirus, Liberecký kraj, policie, havárie, dopravní nehoda, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji byl v neděli celý den bez nehod, policisté to nepamatují  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.